Vijesti / Crna kronika
Crna kronika
PROŽIVJELA PAKAO Tukao ju je, silovao i natjerao da se prostituira u Čakovcu i Zagrebu
Ilustracija/Davor Puklavec/PIXSELL

OPTUŽNICA ZA MONSTRUMA

PROŽIVJELA PAKAO Tukao ju je, silovao i natjerao da se prostituira u Čakovcu i Zagrebu

Žena je htjela prekinuti s njim i tada su počele prijetnje, fizički napadi i silovanja, a gotovo dvije godine ju je tjerao na prostituciju u Čakovcu i Zagrebu

Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu je, nakon provedene istrage, podiglo pred Županijskim sudom u Varaždinu optužnicu protiv hrvatskog državljanina (1962.) zbog počinjenja kaznenih djela silovanja i prostitucije.

Okrivljenika se tereti da je od rujna 2016. do studenog 2018. godine u Čakovcu i Zagrebu, nakon što je oštećenica htjela prekinuti intimnu vezu s njim, zatražio da nastave vezu i zaprijetio da će poslati njezine eksplicitne fotografije i videosnimke njezinoj obitelji i poslodavcu te da će ubiti nju i njenu obitelj i dići kuću u zrak, a u više navrata ju i fizički napadao, branio joj da izlazi, da kontaktira s drugim osobama i da traži posao te pratio njezino kretanje, čime je savladavao njezin otpor i protivno njenoj volji silovao ju uz istovremena ponižavanja.

Tereti ga se i da je od siječnja 2017. do studenog 2018. godine na internetu objavljivao oglase za pružanje seksualnih usluga i dogovarao s većim brojem muških osoba da im oštećenica za iznose od 500,00 do 1.000 kuna pruža seksualne usluge u njegovom stanu u Čakovcu i u Zagrebu, što je ona i činila u strahu zbog fizičkih napada okrivljenika i prijetnji, a primljeni novac je predavala okrivljeniku.

Okrivljenik je na opisani način stekao protupravnu korist u iznosu većem od 100.000 kuna.

- Okrivljenik se nalazi u istražnom zatvoru, a vijeće Županijskog suda u Varaždinu je prihvatilo prijedlog državnog odvjetnika i produljilo istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela - javlja Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu.

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Reci što misliš!