Vijesti / Crna kronika
Crna kronika
PAS BIO NEPRIPREMLJEN Beba koju je napao pas je stabilno, ali i dalje životno ugrožena
Ilustracija

Argentinska doga

PAS BIO NEPRIPREMLJEN Beba koju je napao pas je stabilno, ali i dalje životno ugrožena

'Da su roditelji sumnjali u psa, sigurno bi ga prvi maknuli. Ne poznajem ih, ne znam o kakvoj se obitelji radi, no sigurno nitko ne želi zlo svojem djetetu'

Djevojčica je provela noć mirno, vitalni su parametri stabilni, no i dalje je životno ugrožena. Jutros je napravljen kontrolni CT mozga. I dalje je na respiratoru i sedirana.

Još je rano za bilo kakve prognoze, prošlo je tek nešto više od 24 sata od operativnog neurokirurškog zahvata. Rekao nam je to jučer oko 15 sati Goran Roić, ravnatelj Klinike za dječje bolesti u Klaićevoj ulici u Zagrebu, u kojoj se liječi djevojčica koju je u petak u kući u Repašu ugrizla argentinska doga.

Policija je najavila kaznenu prijavu protiv 45-godišnjeg oca zbog kaznenog djela povrede djetetova prava. Branko Šare, predsjednik Hrvatskog kinološkog saveza, kaže da ne bi trebalo isticati da je riječ o argentinskoj dogi jer bi svaki pas morao imati “domovnicu” da bi bio okarakteriziran kao pripadnik određene pasmine.

– Tako bi i argentinska doga morala imati rodovnicu kao potvrdu podrijetla, a to, koliko vidim iz medija, ovaj pas nema. Tako se baca ljaga na cijelu pasminu. To je samo pas. Ovo što se dogodilo je ponajprije tragedija koja se dogodila jednoj obitelji i ne daj Bože da se ikome nešto takvo dogodi.

Drugo, roditeljima su sigurno neke stvari promakle. Oni vjerojatno nisu primijetili promjene u ponašanju psa tijekom prethodnog razdoblja. Da su roditelji sumnjali u psa, sigurno bi ga prvi maknuli. Ne poznajem ih, ne znam o kakvoj se obitelji radi, no sigurno nitko ne želi zlo svojem djetetu – kaže B. Šare, iskusni kinološki sudac.

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno
Vezani članci

Reci što misliš!