EKSPLOZIJA U DONJEM VIDOVCU

OTVORENO PITANJE Kako su se kemikalije koje su uzrokovale tragediju našle u Zlatarskom domu?

Ljudski život je izgubljen, a troje mališana ostalo bez oca kojega, nažalost, ništa ne može vratiti. Upravo zbog toga trebalo bi u potpunosti rasvijetliti okolnosti koje su dovele do nesreće, kako se slična tragedija ne bi ponovila

Nekoliko dana nakon eksplozije u kojoj je, obavljajući radove na Zlatarskom domu u Donjem Vidovcu,  tragično stradao 41-godišnji Dario C., još uvijek nije posve rasvijetljeno što ju je izazvalo. 

>> NE BISTE VJEROVALI Poznat uzrok strašne eksplozije u Donjem Vidovcu u kojoj je poginuo muškarac

Nakon dvodnevnog očevida, u kojem su sudjelovali i vještaci Centra za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja “Ivan Vučetić” iz Zagreba, kao uzrok eksplozije i požara koji je uslijedio navedeno je zapaljenje eksplozivne smjese zasad nepoznate kemikalije i zraka mehaničkom iskrom nastalom rezanjem metalnih profila za postavu gipsanih ploča. Istovremeno, ispitivanjem nije utvrđena propusnost plinskih instalacija.

Sve to otvara pitanje porijekla tajanstvene kemikalije koja je bila dio eksplozivne smjese, odnosno toga kako se i kada tamo našla? 

Vještačenje traje i nema informacija kada bi moglo završiti, zbog čega su i izjave nadležnih prilično suzdržane. Tako ni načelnik Općine Donji Vidovec Josip Matulin, još uvijek potresen ovim događajem, a ponajviše velikim ljudskim gubitkom, nije želio nagađati što je dovelo do tragedije. – Pričekajmo službeno izvješće, kratko je odgovorio na naš telefonski upit.

Potvrdio nam je da se na toj lokaciji ranije nalazila poljoprivredna zadruga, a radovi na prenamjeni objekta, koji je za projekt Zlatarskog doma kandidiran 2016. godine, započeli su prije godinu dana. 

Ljudski život je izgubljen, a troje mališana ostalo bez oca kojega, nažalost, ništa ne može vratiti. Upravo zbog toga trebalo bi u potpunosti rasvijetliti okolnosti koje su dovele do nesreće, kako se slična tragedija ne bi ponovila.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije