Vijesti / Crna kronika
Crna kronika
U ZATVORU JE NITKO NIJE POSJETIO Odvjetnik Smiljane Srnec ima plan kako je spasiti od optužbi
Foto agencija Sjever/Siniša Sović/Filip Kušter

SLUČAJ KOJI JE ŠOKIRAO HRVATSKU

U ZATVORU JE NITKO NIJE POSJETIO Odvjetnik Smiljane Srnec ima plan kako je spasiti od optužbi

Nakon uhićenja 16. veljače nije iznosila svoju obranu i branila se šutnjom. Prema neslužbenim informacijama, Smiljanu nije posjetio nitko osim odvjetnika

Krešimir Golubić, odvjetnik Smiljane Srnec (45) po službenoj dužnosti, podnio je žalbu na rješenje suda kojim su odbijeni njegovi zahtjevi da se bilješke o razgovorima koje je policija obavljala o nestanku i ubojstvu Jasmine Dominić ne koriste kao dokaz.

Za Jutarnji list potvrdio je to sudac Igor Pavlic, glasnogovornik varaždinskog Županijskog suda.

Vezana vijest

Smiljana UBOJSTVO U PALOVCU UBOJSTVO SESTRE Smiljani Srnec produljen je istražni zatvor za još dva mjeseca

Žalba i cijeli spis bit će proslijeđeni Vrhovnom sudu koji će rješavati tu žalbu. Iako zakonski nije propisan rok s obzirom na to da je Smiljana Srnec, koja je okrivljena da je tijekom ljeta 2000. godine ubila svoju 23-godišnju sestru Jasminu, a njezino tijelo spremila u zamrzivač gdje je otkriveno 16. veljače ove godine.

Odvjetnik Golubić smatra kako se radi o bilješkama koje se moraju izdvojiti iz spisa, jer se radi o razgovorima koje su policajci obavljali prikupljajući obavijesti od građana, a pritom oni nisu osobe s kojima su razgovarali dužni upozoravati na to da nisu dužni iskazivati kao u slučaju ako se radi o potencijalnim osumnjičenicima.

Među tim bilješkama je i ona kad je Smiljana Srnec na pitanje o tijelu u zamrzivaču rekla kako je to njezina sestra i kako ju je ona zatukla, što u formalno pravnom smislu nije priznanje. Nakon uhićenja 16. veljače nije iznosila svoju obranu i branila se šutnjom.

Kako se neslužbeno doznaje, od 20. veljače otkad je u zatvoru u Varaždinu, Smiljanu Srnec nije posjetio nitko osim odvjetnika.

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Reci što misliš!