POGINUO OTAC TROJE MALE DJECE

TRAGEDIJA U DONJEM VIDOVCU Očevid se nastavlja sutra, uzrok eksplozije još nije poznat

- Bio sam u ratu i znam da kad tenk ispali granatu u kuću, ne nastane ovakva rupa - kaže načelnik Donjeg Vidovca Josip Matulin. Sutra se očevid nastavlja i dolaze forenzičari iz Zagreba

U ponedjeljak, 18. ožujka dogodila se tragedija kakvu u Donjem Vidovcu ne pamte. U strašnoj eksploziji koja se oko 10 sati dogodila u Ulici Rade Končara u Donjem Vidovcu jedna je osoba poginula.

>> VIDEO I FOTO Tuga u Donjem Vidovcu: U eksploziji poginuo otac (41) troje malodobne djece

Eksplozija se dogodila u novouređenom Zlatarskom domu koji je lociran iza tamošnjeg Doma kulture. 

Od siline eksplozije srušen je cijeli zid sa stražnje strane, popucali su prozori na Domu kulture i stakla na automobilima. Požar su ugasili pripadnici DVD Donji Vidovec, Donja Dubrava i Sveta Marija te Javna vatrogasna postrojba grada Čakovca. 

– Provodi se očevid uz inspektora zaštite od požara Policijske uprave međimurske i inspektora za zaštitu na radu. Kriminalistička istraživanja su u tijeku – rekli su u međimurskoj policiji.

No kako neslužbeno doznajemo očevid se nastavlja sutra kada na mjesto događaja stižu iz Centra ‘Ivan Vučetić’ koji je specijaliziran za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja. Iako se na početku nagađalo da je uzrok eksplozije plinska boca, očito da to nije točna informacija. U međimurskoj policiji kažu kako se još ne zna točan uzrok zbog čega će se očevid nastaviti sutra.

– Tapkamo u mraku. Što je moglo izazvati tako jaku eksploziju, ne znam. Bio sam u ratu i znam da kad tenk ispali granatu u kuću, ne nastane ovakva rupa – kaže načelnik Donjeg Vidovca Josip Matulin. Dodaje da nisu pronađeni ostaci plinske boce, pa je upitno je li ona uzrok eksplozije.

Poginuli 41-godišnji građevinar je obavljao završne sitnije zidarske poslove u sklopu EU projekta uređenja spomen-centra zlatarstva. Pola sata prije njega u objektu je bio električar. – Moglo je sve otići u zrak, samo da je Dario ostao živ. Poznajem ga od rođenja, ima tri sina, najmlađem je godinu dana. Strašna tragedija – kaže Matulin.

Prema pričanju mještana navodno je stradao muškarac mlađe životne dobi D.C. (41). Potpuno crno i pogljeno tijelo prevezeno je u Županijsku bolnicu Čakovec radi utvrđivanja identiteta.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije