Vijesti / Crna kronika
Crna kronika
PRED SUDOM Vrijednost pola tone zaplijenjene droge viša od 5 milijuna kuna!
Siniša Sović/Foto agencija Sjever; Vjeran Žganec Rogulja/Pixsell

U ISTRAŽNOM ZATVORU

PRED SUDOM Vrijednost pola tone zaplijenjene droge viša od 5 milijuna kuna!

Policijski službenici su zatekli 38-godišnjaka i 43-godišnjaka tijekom noći 6. ožujka 2019. kad su kombi vozilom došli do skladišta radi utovara i daljnjeg prevoženja i prepakiranja droge.


Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu je provelo prva ispitivanja uhićenog hrvatskog državljanina (1981.) i državljanina Crne Gore (1986.) i donijelo rješenje o provođenju istrage protiv njih te protiv još jednog hrvatskog državljanina (1976.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama.

- Postoji osnovana sumnja da su 38-godišnjak i 43-godišnjak, djelujući zajednički i u dogovoru s više drugih osoba, radi kontinuirane preprodaje većih količina opojne droge marihuane i drugih vrsta droga, pribavili više od 480 kilograma droge marihuane i više od 2,4 kilograma amfetamina, koju su spremili u dva skladišta u Varaždinu, od čega je količinu droge marihuane od gotovo 240 kilograma dovezao 33-godišnjak 5. ožujka teretnim vozilom s priključnim vozilom koje je bilo preuređeno na način da je droga bila skrivena u posebnim tajnim spremnicima - piše u sudskom priopćenju.

Policijski službenici su zatekli 38-godišnjaka i 43-godišnjaka tijekom noći 6. ožujka 2019. kad su kombi vozilom došli do skladišta radi utovara i daljnjeg prevoženja i prepakiranja droge. Vrijednost pronađene droge procjenjuje se na oko 5.100.000,00 kuna.

Sutkinja istrage Županijskog suda u Varaždinu prihvatila je prijedlog državnog odvjetnika i odredila istražni zatvor 38-godišnjaku zbog opasnosti od ometanja istrage utjecajem na svjedoke i sudionike i opasnosti od ponavljanja kaznenih djela, a 33-godišnjaku zbog opasnosti od bijega, opasnosti od ometanja istrage utjecajem na svjedoke i sudionike i opasnosti od ponavljanja kaznenih djela.

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Reci što misliš!