Vijesti / Crna kronika
Crna kronika
DVIJE OSOBE UHIĆENE Međimurska policija u akciji 'Alkohol' utvrdila 14 prekršaja
Duško Jaramaz/PIXSELL

rezultati akcije

DVIJE OSOBE UHIĆENE Međimurska policija u akciji 'Alkohol' utvrdila 14 prekršaja

Kod dva vozača utvrđena je prisutnost alkohola veća od 1,50 promila

Tijekom noći s 9. na 10. ožujka,sa subote na nedjelju, od 23 do 5 sati Mobilni tim Policijske uprave međimurske je proveo operativnu akciju 'Alkohol'.

Akcija je provedena u svrhu smanjivanja rizika, odnosno suzbijanja prekršaja koji dovode do prometnih nesreća i najtežih stradavanja u prometu te povećanja stanja sigurnosti na cestama Međimurske županije.

Utvrđeno je ukupno 14 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama. Od toga je bilo osam prekršaja upravljanja vozilima dok je u krvi prisutan alkohol i to tri prekršaja od 0,50 g/kg do 1,00 g/kg, dva prekršaja iznad 1,00 do 1,50 g/kg, dva prekršaja iznad 1,50 g/kg, a utvrđen je i jedan prekršaj kod vozača bicikla.

Utvrđeno je i nekoliko ostalih prekršaja. Zabilježen je jedan prekršaj upravljanja dok je vozačka dozvola oduzeta, jedan prekršaj nekorištenja sigurnosnog pojasa, jedan prekršaj upravljanja prije stjecanja prava na upravljanje motornim vozilom, jedan prekršaj neuporabe svjetala u prometu te dva ostala prekršaja. Utvrđen je i jedan prekršaj iz Zakona o osobnoj iskaznici.

Prometne nesreće nisu evidentirane, kao niti počinitelji prometnih prekršaja u povratu. Tijekom provođenja operativne akcije temeljem članka 137. Prekršajnog zakona nije bilo smještenih osoba u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva, dok su temeljem članka 134. istoga zakona uhićene dvije osobe.  

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Reci što misliš!