Vijesti / Crna kronika
Crna kronika
NASILJE U OBITELJI Pročitao poruku na mobitelu izvanbračne supruge pa izgubio kontrolu i ošamario ju. Sud ga je kaznio s 1000 kuna
Davor Puklavec/Pixsell;Ilustracija

NEPRAVOMOĆNA PRESUDA

NASILJE U OBITELJI Pročitao poruku na mobitelu izvanbračne supruge pa izgubio kontrolu i ošamario ju. Sud ga je kaznio s 1000 kuna

- Pobjesnio je na tu poruku i probudio me, pitao me od koga je ta poruka. Raspravljali smo i u jednom trenu me svom silinom ošamario po licu. Jako sam se prestrašila i pobjegla iz kuće prijatelju – rekla je na sudu žrtva nasilja.

Općinski sud u Čakovcu javno je 6. ožujka objavio sadržaj presude donijete sredinom prosinca proše godine kojom se D.R. (31) proglašava krivim za nasilje u obitelji i kažnjava novčanim iznosom od 1000 kuna.

Sam čin nasilja dogodio se u ožujku 2018. godine u Donjoj Dubravi kada je D.R. jednom ošamario svoju izvanbračnu suprugu.

U presudi stoji kako je sud u više navrata pozivao D.R.-a na raspravu, no nijednom se nije odazvao pa je rasprava održana u njegovoj odstutnosti.

Izvanbračna supruga okrivljenika pred sudom je svjedočila i rekla kako su ona i D.R. zajedno živjeli u izvanbračnoj zajednici više od 11 godina. Dana kad se zbilo nasilje, istaknula je, na mobitel joj je stigla poruka nepoznate osobe.

- Dođi u gorice, dat ću ti 200 kuna – bio je, prema svjedočenju supruge, sadržaj poruke.

Istaknula je kako je ta poruka vjerojatno bila upućena njezinoj prijateljici koja se koristila njezinim mobitelom i dopisivala s jednom muškom osobom.

Tu poruku prvi je vidio D.R., rekla je izvanbračna supruga okrivljenika na sudu, jer je ona spavala u vrijeme dolaska poruke.

- Pobjesnio je na tu poruku i probudio me, pitao me od koga je ta poruka. Raspravljali smo oko te poruke i u jednom trenu me D.R. svom silinom ošamario po licu. Jako sam se prestrašila i pobjegla iz kuće prijatelju – rekla je.

Dodala je kako nakon toga ona i optuženi više nisu u zajednici, a da djeca nisu bila u kući kad se nasilje dogodilo.

Sud je nakon dokaznog postupka zaključio da je D.R. kriv za nasilje u obitelji te mu odredio novčanu kaznu od 1000 kuna.

Stranke u sporu mogu se žaliti protiv presude u roku od 8 dana.

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Reci što misliš!