Vijesti / Crna kronika
Crna kronika
PRIČA IZ PIŠKOROVCA Lažno optužila oca za napad šrafcigerom, on iskren pred sudom: 'Ne sjećam se, bio sam pijan'
Duško Jaramaz/Pixsell; Varaždinski.hr

NEPRAVOMOĆNA PRESUDA

PRIČA IZ PIŠKOROVCA Lažno optužila oca za napad šrafcigerom, on iskren pred sudom: 'Ne sjećam se, bio sam pijan'

S.B. na sudu je rekla kako je oca lažno prijavila jer je 'bio jako dosadan'.

Općinski sud u Čakovcu prošlog je tjedna javno objavio sadržaj nepravomoćne presude donijete krajem studenog 2018. godine. Presudom se pedestsedmogodišnji S.B oslobađa optužbe za nasilje u obitelji.

S.B. je optužen da je 26. listopada prošle godine u 14 sati stigao u kuću u Piškorovcu gdje je prvo verbalno napao svoju kćer S.B. (28), rekavši joj u toj prilici 'Ku***, pi*** ti materina', te ju je nakraju napao ručnim odvijačem. Tom prilikom policija je optuženom S.B. izmjerila 2,04 promila alkohola u krvi, a odvijač mu je oduzet.

Sam okrivljenik pred sudom nije se mogao očitovati o krivnji.

- Bio sam pod jakim utjecajem alkohola, ničega se ne sjećam – rekao je pred sudom S.B te je potvrdio kako u kući žive on, s četvero djece, te njegova kći, koja ima šestero djece.

Svjedočeći pred sudom, kći S.B. 'okrenula je ploču' te ispričala da se stvari nisu dogodile kako je ona prvotno opisala policijski službenicima. Istaknula je kako je tog dana njezin otac radio u šumi izuzetno teške poslove pa je zbog toga i popio previše alkohola.

- Kad je došao kući bio je strašno dosadan, stavio je muziku na glasno, zvao me da dođem piti alkohol s njim – rekla je u svom izlaganju S.B.

U nastavku je dodala kako ju nije vrijeđao, no da je bio 'jako dosadan', a kako bi tome nekako doskočila nazvala je policiju i izmislila da ju je otac ubo ručnim odvijačem u predio desne nadlaktice.

- Sve sam to izmislila da policija odvede oca koji je bio po utjecajem alkohola. Sama sam se nožem ozlijedila kako bih imala što pokazati policijskim službenicima – rekla je S.B.

Zbog nedostatka dokaza, sud je odlučio osloboditi S.B. Optužbe za nasilje u obitelji, a troškove postupka snosit će sud sam.

Na kraju je S.B-u, oslobođenom od optužbe, vraćen odvijač.

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Reci što misliš!