ZLOČIN U PALOVCU

VIDEO Svećenik se rasplakao pred kamerom: ‘Smiljana je uvijek bila brzopleta’

- Uvijek je bila brzopleta, govorila je brzo, ali sa jednim strahom, trepetom - kazao je Vukalović

Hoće li Smiljana Srnec, okrivljena za ubojstvo sestre Jasmine Dominić izaći na slobodu u petak?! Varaždinski županijski sud zaprimio je žalbu njezinog odvjetnika na određivanje pritvora. 

>> PODNIO ŽALBU Odvjetnik Smiljane Srnec: “Nema osnove za određivanje istražnog zatvora”

O okrivljenici za zločin o kojem su izvještavali i brojni svjetski mediji – ekipa RTL-a u Palovcu je razgovarala sa svećenikom iz tog kraja koji dobro poznaje obitelj Srnec. Pred našom se kamerom rasplakao.

– To je mučenička smrt, kazao je kroz plač svećenik Đuro Vukalović

– Čujte, to su moji župljani. Ja prema svakome osjećam kao čovjek, kao svećenik. Nikoga ne osuđujem, koliko mogu pomoći pomognem, kazao je svećenik.

“Smiljana je uvijek bila brzopleta”

Svećenik je u ovom kraju već 44 godine. Sve i svakog poznaje u dušu pa tako i obitelj Dominić – Srnec. Vjenčao je Smiljanu i njezina supruga, krstio i pričešćivao njihovu djecu.

– Uvijek je bila brzopleta, ona je govorila brzo dosta, ali sa jednim strahom, trepetom jednim, kazao je Vukalović. Kaže da on kao svećenik mora oprostiti svima pa tako i Smiljani ukoliko je učinila ono što joj se stavlja na teret.

– Ona mora biti majka i dalje. Neću nikoga osuđivati, premda je to za osudu, ali treba spasiti živoga čovjeka, govori svećenik. 

“Katarina nije pokazala bol i tugu” 

Nekog od obitelji posljednji je put vidio na Jasmininu sprovodu, a prije toga Smiljanin suprug i kći bili su kod njega na razgovoru.

– Otac, muž od Smiljane – on je bio potišten, nije htio ništa pričati. Kćerka Katarina, starija, koja je pred udajom, ona je bila malo više razgovorljiva, ali nije pokazala neku bol, neku tugu, tako da mi je bilo malo s jedne strane čudno, kaže Vukalović.

Je li u zatvoru pokazala tugu i kajanje njena majka pokušali smo doznati od njezina odvjetnika koji je zastupa po službenoj dužnosti.

– Ne mogu vam te detalj me iznositi ni nikakve druge detalje ni o žalbi, a ni o njezinom stanju, rekao je odvjetnik Smiljane Srnec, Krešimir Golubić, ali je potvrdio da je žalba predana.

– Točno je da je okrivljena podnijela žalbu protiv rješenja i određivanja istražnog zatvora jer smatra da nema osnovane sumnje da je počinila kazneo djelo, isto tako smatra da ne postoji opasnost od utjecaja na svjedoke, a ne postoji ni opasnost od ponavljanja kaznenog djela, rekao je Golubić. 

Tko je naručio misu?

Sutra je u crkvi u Palovcu druga sprovodna misa za ubijenu Jasminu no enigma je tko ju je naručio. Obitelj, kaže svećenik, nije.  “To je neka druga osoba dala. Ne znam tko je dao. Ja ne pišem obično tko je dao, ali oni nisu dali, nisu ni pitali. Možda su još u šoku”, kaže Vukalović. 

Slučaj koji je šokirao Hrvatsku i zauvijek obilježio ne samo jednu obitelj nego i cijelo mjesto, zauvijek je promijenio i jednog svećenika koji se svaki dan pita isto: “pa si onda čovjek misli jesi dobro postupio, šta bi još mogao dati. To me muči koji puta”. 

https://vijesti.rtl.hr/video/vijesti/312447/svecenik-se-rasplakao-pred-nasom-kamerom-smiljana-je-uvijek-bila-brzopleta-nesto-mi-je-bilo-cudno/

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije