Vijesti / Crna kronika
Crna kronika
AKCIJA U MEĐIMURJU Policija pojačano kontrolirala teretna vozila i autobuse, utvrđeno 127 prekršaja
Hrvoje Jelavic/PIXSELL

rezultati akcije

AKCIJA U MEĐIMURJU Policija pojačano kontrolirala teretna vozila i autobuse, utvrđeno 127 prekršaja

Iz prometa su isključena 23 vozača i 9 vozila. Jedna osoba je uhićena, a dvije su zadržane

U razdoblju od 18. do 24. veljače, sve policijske postaje Policijske uprave međimurske bile su uključene u akciju kroz redovnu službu te je pojačan nadzor teretnih automobila i autobusa.

Akcija je usklađena sa akcijama Europske unije za 2019. godinu, a sukladno navedenom terminu provedena je na području svih policijskih uprava u Republici Hrvatskoj, dok je u srijedu, 20. veljače od 8 do 16 sati, ciljano provedena u suradnji sa Policijskom upravom varaždinskom.

U vremenskom razdoblju od 18. do 24. veljače utvrđena su ukupno 127 prekršaja, od čega 18 prekršaja upravljanja u vrijeme kada je u organizmu prisutan alkohol, 22 prekršaja nepropisne brzine, 6 prekršaja nepropisnog zaustavljanja i parkiranja, 4 prekršaja vezanih uz uporabu svjetala u prometu, 7 prekršaja nepropisne uporabe mobitela i drugih uređaja.

Zabilježen je 1 prekršaj na prijelazu ceste preko željezničke pruge, 7 prekršaja neregistriranog vozila, 5 prekršaja vezanih uz teret na vozilu, 3 prekršaja upravljanja prije stjecanja prava, 2 prekršaja upravljanja u vrijeme kada je vozačka dozvola oduzeta, 17 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa i 35 ostalih prekršaja. 

Iz prometa su isključena 23 vozača i devet vozila. Temeljem članka 134. Prekršajnog zakona uhićena je jedna osoba, dok su temeljem članka 137. tog zakona dvije osobe zadržane. U promatranom razdoblju ukupno su kontrolirana 55 teretna automobila i 11 autobusa.

Utvrđeno je ukupno 26 prekršaja teretnih automobila i jedan prekršaj autobusa.

Od 26 prekršaja teretnih automobila 2 prekršaja odnosila su se na prekoračenje    brzine, 5 na pojas, 10 na prekršaje tahografa, 5 na pretovar vozila (12,5 t i više) te 4 ostala prometna prekršaja. Kod vozača autobusa utvrđen je jedan prekršaj koji se odnosi na pojas.

U srijedu, 20. veljače kada je provedena ciljana akcija sa Policijskom upravom varaždinskom ukupno je kontroliran 31 teretni automobil i pet autobusa.

Utvrđeno je ukupno 16 prekršaja teretnih automobila i 1 prekršaj autobusa. Od 16 teretnih automobila 2 prekršaja odnosila su se na prekoračenje brzine, 4 na pojas, 4 na prekršaje tahografa, 2 na pretovar vozila (12,5 t i više) te 4 ostala prometna prekršaja. Kod vozača autobusa utvrđen je 1 prekršaj koji se odnosi na pojas - javili su iz PU međimurske.

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Reci što misliš!