Vijesti / Crna kronika
Crna kronika
KAZNENA PRIJAVA 28-godišnjakinji određen istražni zatvor zbog usmrćenja djeteta
Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL/Ilustracija

DIJETE JE ROĐENO ŽIVO

KAZNENA PRIJAVA 28-godišnjakinji određen istražni zatvor zbog usmrćenja djeteta

- Po dovršenom kriminalističkom istraživanju, utvrđena je sumnja da je 28-godišnjakinja počinila kazneno djelo usmrćenja - javljaju iz varaždinske policije o slučaju iz Dubravca

Varaždinska policija objavila je izvanredno priopćenje vezano uz jučerašnji slučaj mrtvog novorođenčeta u selu Dubravcu u Općini Klenovnik. 

- Policijski službenici Policijske uprave varaždinske su po dojavi Opće bolnice Varaždin, temeljem naloga Županijskog suda u Varaždinu, uz prisutnost Općinskog državnog odvjetnika u Varaždinu, u petak, 22. veljače, pretražili kuću u Dubravcu, kojom se koristi 28-godišnjakinja.

Tijekom pretrage, u kući je pronađeno mrtvo novorođenče, koje je prevezeno na Odjel patologije Opće bolnice Varaždin. Obdukcijom je utvrđeno da je dijete rođeno živo, dok uzrok smrti za sad nije utvrđen.

Po dovršenom kriminalističkom istraživanju, utvrđena je sumnja da je 28-godišnjakinja počinila kazneno djelo usmrćenja. Protiv nje je Općinskom državnom odvjetništvu u Varaždinu podnijeta kaznena prijava uz prijedlog za određivanje istražnog zatvora.

Ubrzo potom, Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu objavilo je da je određen istražni zatvor protiv 28-godišnjakinje.

- Općinski državni odvjetnik u Općinskom državnom odvjetništvu u Varaždinu je, zajedno s policijskim službenicima Policijske uprave varaždinske, temeljem izdanog naloga sutkinje istrage Županijskog suda u Varaždinu proveo pretragu u obiteljskoj kući hrvatske državljanke (1991.) zbog osnovane sumnje da je počinila kazneno djelo usmrćenja.

Postoji osnovana sumnja da je 28-godišnjakinja između 15. i 20. veljače 2019. u obiteljskoj kući u okolici Varaždina, počinila navedeno kazneno djelo. Sutkinja istrage Županijskog suda u Varaždinu prihvatila je prijedlog državnog odvjetnika i odredila 28-godišnjakinji istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke u postupku - javlja ODO Varaždin.

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Reci što misliš!