UBOJSTVO U PALOVCU

VIDEO I FOTO Policija ušla u kuću Smiljane Srnec u Palovcu, iz podruma u vrećama iznijela dokaze

Policija je prije toga tražila mještane koji će biti svjedoci prilikom pretresa

U 9 sati u kuću obitelji Dominić u Palovcu ušla je policija. Pretres je u tijeku, a policajci su ušli i u gospodarske prostorije iza kuće. Policija je prije toga tražila mještane koji će biti svjedoci prilikom pretresa. 

U kuću je u 10.15 sati ušao Ivica Srnec, suprug okrivljene Smiljane Srnec. Policajci su u vrećama iznijeli dokazni materijal. Pretraživao se i podrum iza kuće. U nekoliko navrata policajci su u podrum nosili vrećice za dokazni materijal. 

Pretresu je od početka bio nazočan i odvjetnik Smiljane Srnec. Pretres je završio oko 11 sati, a odvjetnik Krešimir Golubić rekao je da nema komentara. Policija je ranije tražila mještane koji bi bili svjedoci prilikom pretresa. 

Protiv Smiljane Srnec (45), podsjetimo, pokrenuta je istraga, a tužiteljstvo je sumnjiči da je u ljeto 2000. godine u obiteljskoj kući u Palovcu usmrtila svoju sestru Jasminu Dominić, čije je tijelo tek prošle subote pronađeno u škrinji koja se nalazila u kući. 

Smiljanu Srnec terete da je sestru usmrtila zadavši joj dva ili više snažnih udaraca tvrdim predmetom po glavi.

– Time joj je nanijela višestruke prijelome glave, što je bio uzrok smrti. Istraga će se nastaviti nakon pravomoćnosti rješenja o provođenju istrage. Okrivljenica i njezin odvjetnik imaju pravo žalbe pa treba prvo riješiti pitanje žalbe, a nakon toga se može nastaviti s provođenjem istrage, odnosno konkretnim ispitivanjem svjedoka i provođenjem drugih istražnih radnji – rekao je Darko Galić, zamjenik državnog odvjetnika.

Dragutin Sabol, ujak ubijene Jasmine Dominić, rekao nam je kako sa sestrom Katarinom, majkom ubijene, ne razgovara od 2005. upravo zbog Jasmininog nestanka. 
– Nikaj se nije poduzimalo, Jasmine nije bilo i rasrdio sam se zašto nitko ništa ne zna. Od tada sestra i ja nismo u kontaktu. Nisam mogao shvatiti da je pet godina čekala da prijavi nestanak kćeri, to me strašno mučilo.
Muka mi je bila od svega i nismo razgovarali. Ovo što je Smiljana uhićena, sad me više i nije toliko iznenadilo, bilo mi je jasno što se događa. Vidjet ćemo što će doći van – rekao nam je Dragutin Sabol. 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije