Vijesti / Crna kronika
Crna kronika
STRPAN U ZATVOR Kombijem prevozio 19 migranata, trebao je dobiti naknadu od 150 eura po osobi
Davor Javorovic/PIXSELL

UHVAĆEN U MEĐIMURJU

STRPAN U ZATVOR Kombijem prevozio 19 migranata, trebao je dobiti naknadu od 150 eura po osobi

42-godišnjak je trebao zaraditi 2.850 eura, no u tome ga je spriječila međimurska policija

Općinsko državno odvjetništvo u Čakovcu provelo je prvo ispitivanje uhićenog državljanina Republike Slovenije (1977.) zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma.

Vezana vijest

Migranti 'PAO' U MEĐIMURJU PREVOZIO MIGRANTE Slovenac (42) u Kuršancu uhvaćen s 19 migranata iz Iraka i Irana!

- Postoji osnovana sumnja da je 42-godišnjak 7. veljače 2019. na području Kutine, za unaprijed obećanu naknadu u iznosu od 150 eura po osobi, preuzeo na prijevoz u kombi vozilo državljane Iraka i Irana koji nisu imali putne isprave, vizu niti odobren boravak unutar Republike Hrvatske ili Šengenskog prostora, s ciljem da im omogući ilegalni prelazak u zemlje Europske unije, ali su ga policijski službenici u Kuršancu zaustavili i spriječili u daljnjem prijevozu- priopćili su iz DORH-a.

U petak je o tom slučaju javila i međimurska policija koja je u priopćenju navela kako se radi o čak 19 migranata, a Slovenac je uhvaćen u Kuršancu u Čakovečkoj ulici.

Sutkinja istrage Županijskog suda u Varaždinu prihvatila je prijedlog državnog odvjetnika i odredila osumnjičeniku istražni zatvor zbog opasnosti od bijega i opasnosti od ponavljanja kaznenih djela.

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno
Vezani članci

Reci što misliš!