Vijesti / Crna kronika
Crna kronika
PREVOZIO MIGRANTE Slovenac (42) u Kuršancu uhvaćen s 19 migranata iz Iraka i Irana!
Ilustracija/Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

'PAO' U MEĐIMURJU

PREVOZIO MIGRANTE Slovenac (42) u Kuršancu uhvaćen s 19 migranata iz Iraka i Irana!

42-godišnji državljanin Slovenije za prijevoz migranata je trebao primiti novčanu naknadu

U četvrtak, 7. veljače oko pola 9 sati u Kuršancu u Čakovečkoj ulici, policijski službenici Interventne jedinice policije Policijske uprave međimurske u nadzoru prometa zaustavili su kombi vozilo slovenskih nacionalnih oznaka s kojim je upravljao 42-godišnji slovenski državljanin. Pregledom unutrašnjosti kombija pronađeno je 19 stranih državljana (Iraka i Irana).

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 42-godišnjak u četvrtak, 7. veljače na području Republike Hrvatske, koristeći se unajmljenim kombi vozilom preuzeo na prijevoz 19 migranata, čiji je boravak i kretanje u Republici Hrvatskoj nezakonito, koje je potom prevezao do mjesta Kuršanec sa ciljem protuzakonitog prebacivanja u Republiku Sloveniju za što je trebao primiti novčanu naknadu.

Time je počinio kazneno djelo Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici europske unije ili potpisnici schengenskog sporazuma te je protiv 42-godišnjaka podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku, nakon čega je predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave međimurske - javljaju iz policije.

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Reci što misliš!