Vijesti / Crna kronika
Crna kronika
'REKORDER' VIKENDA Vozač (30) u Vugrišincu uhvaćen s čak 2,59 promila!
Ilustracija/Miroslava Novak

AKCIJA ALKOHOL

'REKORDER' VIKENDA Vozač (30) u Vugrišincu uhvaćen s čak 2,59 promila!

Zabilježena su tri prekršaja upravljanja vozilom s više od 1,50 promila. Jedan vozač odbio je test na opojne droge

Mobilni tim Policijske uprave međimurske je sa subote na nedjelju, s 26. na 27. siječnja od 23 do 5 sati provodio akciju 'Alkohol'. Kod poduzimanja pojačanih mjera u nadzoru prometa utvrđeno je ukupno 23 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Utvrđeno je 12 prekršaja upravljanja vozilima dok je u krvi prisutan alkohol i to dva prekršaja od 0,00 do 0,50 g/kg, pet prekršaja od 0,50 do 1,00 g/kg, dva prekršaja od 1,00 do 1,50 g/kg, te tri prekršaja s više od 1,50 g/kg.

Zabilježen je jedan prekršaj odbijanja pristupanja liječničkom pregledu poradi analize na prisutnost opojnih droga te jedan prekršaj nepropisne brzine kretanja vozila u naselju i to 10-20 km/h veća od dopuštene.

Zabilježili su tri prekršaja nepropisnog parkiranja vozila, jedan prekršaj isteka važenje prometne dozvole više od 15 dana, dva prekršaja upravljanja vozilom za vrijeme zabrane upravljanja, jedan prekršaj ne postupanja po znaku policijskog službenika te dva ostala prekršaja.

Najveća koncentracija alkohola u krvi (2,59 g/kg) utvrđena je u nedjelju, 27. siječnja pola sati iza pola noći u Vugrišincu, kod vozača osobnog automobila čakovečkih registarskih oznaka, 30-godišnjaka sa šireg područja općine Sveti Martin na Muri.

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno
Vezani članci

Reci što misliš!