POZNAT I UZROK POŽARA

OSTALI BEZ KUĆE U TRENU Vlasnik Elvis Sabol: ‘Mislio sam da se radi o šali. Uložili smo 70.000 eura’

Uzrok požara utvrdili su vještaci Centra za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja Ivan Vučetić

Kako smo već i izvijestili, u noći s petka na subotu oko 2:30 sati buknuo je požar na montažnoj kući u Prelogu u Ulici Ivana Glavine. 

>> IZGORJELA U PAR MINUTA Mladi bračni par je uskoro trebao useliti u novu kuću

U teškim trenucima za obitelj, kontaktirali smo vlasnika kuće Elvisa Sabola koji nam je pod velikim stresom uspio dati kratku izjavu.

Nažalost, kuća nije bila osigurana jer kako kaže Elvis, trebalo je još samo završiti neke sitnice u njoj te su planirali osigurati kuću nakon preseljenja u nju.

– Teško mi je, ne znam što bih vam rekao, ovo kako sada izgleda, od svega neće biti apsolutno ništa, možemo jedino sve sravnati sa zemljom, jer ništa se ne može iskoristiti. Uložili smo do sad već više od 70 tisuća eura. Sreća u nesreći je što smo stambeno zbrinuti i što se u vrijeme požara nitko nije nalazio u kući – rekao nam je Elvis.

Na pitanje kako je saznao o požaru, kaže kako isprva nije vjerovao i mislio je da je riječ o šali, pošto ga je došao probuditi prijatelj koji je dan prije dobio dijete.

– Moja supruga je radila noćnu smjenu, ja sam bio kod kuće sam sa djetetom, kad mi je u jednom trenutku na vrata došao prijatelj i rekao da moramo hitno na gradilište jer mi gori kuća. Rekao sam mu da me ne zeza i da nešto popijemo pa idem natrag na počinak – kaže.

Tad je ipak shvatio da je nešto pošlo po zlu i na brzinu je obukao tenisice, uzeo jaknu i krenuo do gradilišta.

– Kada smo došli i kada sam vidio da je stvarno u pitanju požar i da je već gotovo sve izgorilo, ostao sam u šoku. Tamo su već bili vatrogasci, brzo sam zvao suprugu neka dođe doma s posla kako nam dijete ne bi bilo samo doma. Strašno je to, ne dao Bog nikome – rekao nam je Elvis. 

Na pitanje o samom uzroku požara rekao nam je da o tome ne može govoriti jer je istraga u tijeku, no u međuvremenu smo iz policije saznali o čemu se radi.

– Na teren su izašli vještaci Centra za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja Ivan Vučetić iz Zagreba i utvrdili da je uzrok požara kvar na dijelu električnih instalacija – rekao nam je glasnogovornik PU međimurske Nenad Risek.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije