Vijesti / Crna kronika
Crna kronika
NASILJE U OBITELJI 49-godišnjak omalovažavao i kontrolirao suprugu, obitelji prijetio smrću

U OKOLICI VARAŽDINA

NASILJE U OBITELJI 49-godišnjak omalovažavao i kontrolirao suprugu, obitelji prijetio smrću

Revoltiran činjenicom da je njihova kći u vezi sa starijim muškarcem, učestalo je u alkoholiziranom stanju vrijeđao, omalovažavao i fizički napadao svoju suprugu.

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu provelo je prvo ispitivanje uhićenog hrvatskog državljanina (1970.) zbog osnovane sumnje da je počinio kaznena djela nasilja u obitelji i prijetnje.

- Postoji osnovana sumnja da je 49-godišnjak od ožujka 2016. do siječnja 2019. godine u obiteljskoj kući u okolici Varaždina, revoltiran činjenicom da je njihova kći u vezi sa starijim muškarcem, učestalo u alkoholiziranom stanju vrijeđao, omalovažavao i fizički napadao svoju suprugu.

Bacao je na nju stvari koje su mu bile pri ruci, u najmanje četiri navrata je razbio njezine mobitele te je kontrolirao njezino kretanje i kupljene autobusne karte, oduzimao joj automobil, provjeravao njezine platne liste i obustave na plaće.

Osnovano se sumnja i da je 16. i 19. siječnja 2019. prijetio svojoj supruzi, kćeri i njezinom partneru da će ih sve ubiti.

Sutkinja istrage Županijskog suda u Varaždinu prihvatila je prijedlog državnog odvjetnika i odredila 49-godišnjaku istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke u postupku i zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela - javlja DORH.

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Reci što misliš!