KRAĐE DRVA NE PRESTAJU

LOPOVI NA DJELU Naša čitateljica ih zatekla u krađi drva između Otoka i Orehovice

- Vlasnici šuma trebali bi češće obilaziti svoje šume jer se prizori krađe drva viđaju gotovo svakodnevno - rekla nam je čitateljica

Dolaskom hladnijih dana i nižih temperatura počinje sezona grijanja, a u tom dijelu godine obično se povećava opasnost od mogućih šumskih krađa drva. O jednom slučaju krađe drva smo već nedavno pisali, a ovih nam se dana u redakciju javila čitateljica (podaci poznati redakciji) s nekoliko fotografija lopova na djelu.

>>> ČITATELJ IZ KURŠANCA ‘Pazite na svoje šume, mene je dočekala pustoš’

– Na cesti uz kanal hidroelektrane, na relaciji Otok – Orehovica, zatekla sam ovaj prizor. Vlasnici šuma trebali bi češće obilaziti svoje šume jer se prizori krađe drva viđaju gotovo svakodnevno – rekla nam je čitateljica, a njezine fotografije donosimo u nastavku.

Kod većine šumskih krađa progon protiv počinitelja poduzima se po službenoj dužnosti, ali kada je vrijednost ukradenih drva ispod zakonom propisanog cenzusa od tisuću kuna, tada se radi o kaznenom djelu za koje progon protiv počinitelja poduzima podnošenjem privatne tužbe. Policija u svim tim slučajevima poduzima zakonom propisane mjere i radnje kako bi se počinitelji pronašli i potom adekvatno sankcionirali rekli su nam svojevremeno u policiji na upit o sličnoj krađi drva.

Iz policije mole građane da šumske krađe prijavljuju odmah po saznanju jer tada postoji veća mogućnost da će se prikupiti dokazni materijali koji bi potom mogli doprinijeti otkrivanju počinitelja. 

– Ukoliko vlasnici primijete da su im iz šume ukradena drva, odmah neka obavijeste policiju na broj telefona 192 ili se osobno jave u najbližu policijsku postaju – poručuju iz policije.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije