detalji nesreće kod kuršanca

POGINUO PJEŠAK Zbog izazivanja nesreće i nepružanja pomoći kaznene prijave za vozača (24)

Vozač je nakon nesreće nastavio voziti i ubrzo sletio s ceste. On i dvojica putnika u njegovom vozilu, 24 i 31-godišnjaci, nisu zadobili ozljede

U petak, 9. studenoga oko 21.25 sati između Kuršanca i Gornjeg Kuršanca, dogodila se prometna nesreća u kojoj 24-godišnji vozač osobnog automobila čakovečkih registarskih oznaka za koje je istekao rok važenja prometne dozvole, upravljajući pod utjecajem alkohola u količini 0,67 grama po kilogramu, brzinu kretanja nije prilagodio vidljivosti (noć) i prometnoj situaciji. Zbog toga je u kočenju udario u 40-godišnjeg pješaka koji se kretao kolnikom iz suprotnog smjera.

>>> CRNI PETAK Auto naletio na pješaka kod Kuršanca i usmrtio ga
>>> VIDEO I FOTO Pješak (40) smrtno stradao u naletu auta kod Kuršanca
>>> VIDEO i FOTO Alkoholizirani vozač (24) autom usmrtio pješaka (40), nastavio voziti, udario u znak i prevrnuo se

Nakon prometne nesreće, vozač se vozilom udaljio s mjesta događaja bez da je prethodno pružio pomoć osobi u opasnosti. U blizini mjesta nesreće vozilom je sišao izvan kolnika gdje je udario u prometni znak i prevrnuo se niz cestovnu kosinu. Na mjesto događaja izašla je ekipa hitne pomoći te utvrdila da je 40-godišnji pješak, nažalost, od zadobivenih ozljeda preminuo na mjestu događaja. Vozač i dvojica putnika u njegovom vozilu, 24 i 31-godišnjaci, nisu zadobili ozljede.

Zbog obavljanja očevida prometne nesreće promet kolnikom između Kuršanca i Gornjeg Kuršanca, od 22,10 do 2,40 sati bio je zatvoren za sav promet te se odvijao obilaznim prometnim pravcima. Protiv 24-godišnjeg vozača zbog počinjenja kaznenih djela ‘Izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu’ i ‘Nepružanje pomoći’, podnijet će se kaznene prijave nadležnom državnom odvjetniku.

– U 2018. godini smrtno stradali pješak je jedanaesta žrtva u cestovnom prometu u Međimurju, kažu u PU međimurskoj.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije