POGINULI RODITELJI ČETVERO DJECE

POTRESENI RODITELJI Brinut ćemo o unucima, mlađi stalno pitaju kad će doći mama

Vidio sam nešto zgužvano u mraku i mislio sam da je to neka vreća. Kada su mi rekli da tu leži Biljana pogledao sam bolje i vidio njezinu žutu kosu, rekao je Ivan Savić, tata stradale Biljane

Nekoliko minuta iza 4 sata na cesti u Štefancu kod caffe bara “b-2” poginuli su nevjenčani supružnici Biljana (27) i Kristijan Oršuš (31) iz Kotoribe, roditelji dvije djevojčice i dva dječaka starih između 6 i 11 godina.

>> TRAGEDIJA KOJA SE NE PAMTI U nesreći poginuli majka i otac četvero djece

Na supružnike je kombijem naletio 52-godišnji vozač iz Koprivničko-križevačke županije. Biljana je na mjestu poginula a Kristijan je podlegao ozljedama u 6.50 sati u čakovečkoj bolnici. U kući poginule zatekli smo njezine roditelje, braću i brojnu rodbinu koju je potresla tragična sudbina mladih roditelja.

Nije mu dao da vozi

– Oni nisu pješačili, već su autom išli do zetove sestre u Kuršanec. Zet je bio za volanom, ali je moj sin Klaudijo, vlasnik automobila, htio sjesti za volan jer je zet prilično popio i više se nije htio voziti s njim – rekao je Ivan Savić, Biljanin otac. U tom su se automobilu osim poginulih vozili i Biljanina braća Klaudijo (22) i Benjamin (19), te Klaudijova supruga.

– Kristijan je protestirao što sam ja sjeo za volan. Stajao sam u svom prometnom traku a Kristijan na sredini ceste pokušavajući me uvjeriti da mu dozvolim da opet sjedne za volan. Iza njega je stajala moja sestra. Odjednom je doletio kombi i oboje ih pokosio. Čuo se jaki tresak.

Odbacio ju je tridesetak metara, a on je od udarca ostao bez odjeće. Moja supruga je od šoka pala u nesvijest. Sve se odigralo u trenutku i bilo je prestrašno – rekao je Klaudijo. Biljanin otac Ivan, kaže da nije prepoznao kćerku na mjestu nesreće jer je bila gotovo neprepoznatljiva.

Hitnu pomoć i policiju, doznajemo od Biljanine braće, pozvao je vozač koji se zaustavio na mjestu nesreće, pišu 24sata.

Biljanini roditelji Elizabeta Oršuš i Ivan Savić brinut će o kćerinoj djeci. U kuću preko puta njihove, koju su prije nekoliko godina kupili i uredili Biljana i Kristijan, ne misle nikad ili barem ne tako skoro ući. Ivan kaže da unuci plaču, a oni manji koji još ne razumiju što se dogodilo, stalno pitaju kada će doći mama. Biljana i Kristijan bili su nezaposleni. Kristijan je povremeno radio na crno a primali su i socijalnu pomoć. Pokopat će ih idući tjedan na mjesnom groblju u Kotoribi.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije