buktinja na odmorištu

VIDEO I FOTO Međimurki planuo auto na benzinskoj kod Sesveta, bila prisebna pa izbjegla najgore

Izlet triju prijateljica iz Međimurja skoro je završio fatalno. Srećom, nije bilo ozlijeđenih

Na autocesti A4 Zagreb – Goričan na odmorištu Sesvete u smjeru Zagreba jučer, u subotu, 13. listopada planuo je auto marke Peugeot. Kako doznajemo, vlasnica automobila je Međimurka koja živi u Totovcu.

Srećom, ozlijeđenih osoba nije bilo, no kako se sve zbilo u blizini benzinske postaje, moglo je završiti kobno. Stupili smo u kontakt s vlasnicom automobila koja je s dvije prijateljice krenula u smjeru mora, gdje su odlučile provesti vikend.

– Stale smo na odmorištu Sesvete između crpki i ulaza u dućan. Kad smo izašle iz automobila primijetile smo gusti sivi dim ispod haube, a netko je povikao da auto gori. Instinktivno sam sjela u vozilo i htjela ga maknuti što dalje od crpki s gorivom, ostalih vozila i putnika. Stigla sam samo do početka parkinga, kad se počeo širiti dim, a vatra buktati – rekla nam je.

Kaže da se još jednom vratila u automobil kako bi uzela osobne dokumente, a priskočili su u pomoć i djelatnici benzinske postaje koji su počeli gasiti požar vatrogasnim aparatima. Sve je bilo uzalud, vatra je bila prejaka.

– U međuvremenu sam zvala vatrogasce, objasnila situaciju i gdje se nalazimo. Neopisiv je osjećaj čekanja vatrogasaca i gledanja kako se auto doslovno topi. OD šoka i adrenalina sam izgubila pojam o vremenu pa ne znam koliko smo dugo čekali, ali trajalo je više od pola sata – govori nam.

Sretna je što auto nije eksplodirao jer bi šteta bila puno veća zbog parkiranih vozila u blizini. 

– Ipak, šokirala me činjenica da je bilo mnogo ljudi tog trena na crpki, parkingu, kafiću, ali su svi bili okupirani time da što više slikaju i snime slučaj, nego da bi itko od njih uskočio u bilo kakvu pomoć. Neki vozači su se skidali s autoceste samo da bi se kraj gorećeg vozila slikali ili snimali – rekla je vidno razočarana i dodala da je za neke to bilo kao kazališna predstava.

– Čula sam da je jedan službenik bio iz Preloga pa, ako pročita članak, mu se želim zahvaliti, kao i njegovim kolegicama što su uskočili u pomoć i na kraju nas počastili pićem – rekla je.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije