Vijesti / Crna kronika
Crna kronika
Mađar (24) i Ruskinja (34) prevozili migrante, 'uhvaćeni' u Preseki
Ilustracija/Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Podignuta optužnica

Mađar (24) i Ruskinja (34) prevozili migrante, 'uhvaćeni' u Preseki

Prevozili su migrante iz Afganistana i Irana

Općinsko državno odvjetništvo u Čakovcu podiglo je pred Općinskim sudom u Čakovcu optužnicu protiv državljanina Mađarske (1994.) i državljanke Ruske Federacije (1984.) zbog počinjenja kaznenog djela protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Republici Hrvatskoj.

Okrivljenike se tereti da su 18. rujna 2018. na području Zagreba, za unaprijed obećanu novčanu nagradu preuzeli na prijevoz u kombi vozilo državljane Afganistana i državljane Irana koji nisu imali odobren boravak niti vizu Republike Hrvatske ili šengenskog prostora, s ciljem da ih ilegalno prevezu na teritorij Republike Slovenije, na način da je 24-godišnjak upravljao kombi-vozilom, a 34-godišnjakinja upravljala osobnim automobilom ispred kombi-vozila kao prethodnica, radi obavještavanja o prisutnosti policije.

U blizini graničnog prijelaza Preseka zaustavili su ih policijski službenici i spriječili u daljnjem prijevozu. Okrivljenici se nalaze u istražnom zatvoru, a u optužnici se predlaže produljenje istražnog zatvora zbog opasnosti od bijega okrivljenika i opasnosti od ponavljanja kaznenih djela - stoji u priopćenju Općinskog državnog odvjetništva u Čakovcu.

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Reci što misliš!