Vijesti / Crna kronika
Crna kronika
NADZOR PROMETA Međimurska policija iz prometa isključila 38, a uhitila 7 osoba
Ilustracija/Hrvoje Jelavic/PIXSELL

VELIKA POLICIJSKA AKCIJA

NADZOR PROMETA Međimurska policija iz prometa isključila 38, a uhitila 7 osoba

U Međimurju porast prometnih prekršaja za više od 60 posto, policija će biti bez milosti

Policijski službenici Policijske uprave međimurske tijekom proteklog tjedna (od 
1. do 7. listopada) pojačano su poduzimali mjere i radnje u nadzoru prometa, kojom prilikom je utvrđeno 258 različitih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, što je povećanje za 61,25% u odnosu na prethodni tjedan. Od toga, u ukupnoj masi utvrđenih prekršaja prednjače prekršaji nepoštivanja brzine kretanja vozila (41,5%) i vožnje pod utjecajem alkohola (10,5%).

- Posebno ističemo kako je tijekom provođenja aktivnosti u nadzoru cestovnog prometa iz prometa isključeno 38 vozača i 12 vozila, dok je zbog činjenja osobito teških prometnih prekršaja uhićeno sedam osoba - kažu u međimurskoj policiji.

Policijski službenici Policijske uprave međimurske tijekom vikenda (od 5. do 7. listopada) kod provođenja pojačanih aktivnosti u nadzoru prometa na cestama utvrdili 128 prometnih prekršaja, od čega 60 prekršaja vožnje nepropisnom brzinom, odnosno 14 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, pri čemu je najviša utvrđena koncentracija alkohola u organizmu vozača iznosila 2,47 grama po kilogramu. Tijekom provođenja ciljane akcije "Alkohol" sa subote na nedjelju (s 6. na 7. listopada) od 23 do 5 sati utvrđeno je osam prekršaja, od čega pet prometnih prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola. 

- I nadalje će temelj policijskog postupanja, uslijed pogoršanja stanja sigurnosti u cestovnom prometu na području Policijske uprave međimurske, biti postupanje prema sudionicima u prometu koji najgrublje krše prometne propise što direktno utječe na stanje sigurnosti cestovnog prometa, odnosno nastanak prometnih nesreća, a posebice prema povratnicima, kojom prilikom će se maksimalno primjenjivati policijske ovlasti iz Prekršajnog zakona (uhićenje, zadržavanje i smještaj u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva) - poručuju iz policije.

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno
Vezani članci

Reci što misliš!