došao na odmor i poginuo

Tragedija u Zaveščaku: ‘Prije nekoliko godina mi je poginuo sin, a sad unuk’

Stjepan je s obitelji živio u Austriji. Njegov djed Franjo izgubio je sina, a sada i unuka...

– Prije nekoliko godina mi je poginuo sin, također ovdje u Zaveščaku, a sad unuk, njegov nećak – kazao nam je djed poginulog Stjepana (39), Franjo (96) iz Zaveščaka, pišu 24sata.

Velika tragedija pogodila je tu obitelj, ali i cijelo selo. Kako su nam ispričali rođaci, poginuli Stjepan bio je suvozač bratu Robertu na četverokotaču (quadu) koji je, kako doznajemo od obitelji, Stjepan lani kupio.

– Svi su u šoku. Stjepan s obitelji, suprugom te sinom i kćerkom živio je u Austriji gdje su i on i supruga bili zaposleni. Doma u Zaveščak dolazili bi nekoliko puta godišnje. Ovdje su napravili prekrasnu veliku kuću, a eto tragedija je prekinula njihovu sreću – tužno govori njegov djed.

Kaže da je Stjepan puno radio, osim u firmi, radio je i nakon posla honorarno. Bavio se limarijom, stolarijom i mnogim sličnim poslovima.

U kući tragično preminulog Stjepana nismo zatekli nikoga, kao ni u kući njegovih roditelji. Drugi rođaci kazali su nam da su svi otišli u bolnicu u Čakovec, neki posjetiti ozlijeđenog Roberta, a drugi potražiti pomoć zbog tragedije. Stjepana će pokopati na mjesnom groblju u Selnici.

>> FOTO U teškoj prometnoj nesreći smrtno stradao 39-godišnji putnik na quadu

Međimurska policija izvijestila je da je nesreću skrivio vozač quada (38) koji je u zavoju prešao u suprotni trak i frontalno se sudario s 45-godišnjakom s područja Selnice u VW Passatu.

Oba vozača, doznajemo u policiji, vozila su pod utjecajem alkohola, vozač quada imao je 0,87 promila, a vozač Passata 1,12 promila alkohola u organizmu. Protiv vozača quada policija će podnijeti kaznenu prijavu, a protiv vozača automobila prekršajnu prijavu. Vozač quada u nesreći je lakše ozlijeđen, donose 24sata.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije