Vijesti / Crna kronika
Crna kronika
Dvojac nagovorio maloljetnika da stavi čarapu na glavu, uzme nož i opljačka trgovinu
Ilustracija

filmska pljačka u vratišincu

Dvojac nagovorio maloljetnika da stavi čarapu na glavu, uzme nož i opljačka trgovinu

Prodavačica je u strahu za život uzela iz blagajne i predala mu iznos od 4.280,00 kuna, koji su sva trojica međusobno podijelili

Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu je, nakon provedene istrage i pripremnog postupka, podiglo pred Županijskim sudom u Varaždinu optužnicu protiv dvojice hrvatskih državljana (1995. i 1996.) te podnijelo prijedlog da se maloljetniku (2003.) izrekne odgojna mjera upućivanja u odgojnu ustanovu, zbog počinjenja kaznenog djela razbojništva.

- Okrivljene punoljetnike i maloljetnika tereti se da su 15. svibnja 2018. dogovorili da počine razbojništvo u trgovini u Vratišincu i da podijele novac, pa su dvojica okrivljenika dali maloljetniku nož i čarapu za maskiranje i čekali kod trgovine dok je maloljetnik s navučenom čarapom preko lica i nožem u rukama ušao u prodajni prostor i zatražio od prodavačice da mu preda novac.

Prodavačica je u strahu za život uzela iz blagajne i predala mu iznos od 4.280,00 kuna, koji su sva trojica međusobno podijelili- javlja DORH.

U optužnici je predloženo da se punoljetnim okrivljenicima produlji istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela te da se maloljetniku produlji privremena mjera smještaja u odgojnoj ustanovi do okončanja kaznenog postupka. 
 

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno
Vezani članci

Reci što misliš!