ČAKOVEC Iz dvorišta stambene zgrade ukrali Opel Astru

U nedjelju, 17. lipnja u ranim jutarnjim satima, u Čakovcu, Ulici Katarine Zrinski, nepoznati počinitelj je iz dvorišta stambene zgrade ukrao osobni automobil marke ‘Opel Astra, čakovečkih registarskih oznaka.

– Pomoću originalnog ključa koje je pronašao u otključanom vozilu, upalio je automobil te se njime odvezao u nepoznatom smjeru.

Materijalna šteta procjenjuje se na više tisuća kuna, a protiv počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku – kažu u PU međimurskoj.

Savjeti i upozorenja građanima – kako se zaštiti od krađe vozila

⦁ zaključavajte sva vrata i prozore na automobilu kad ga napuštate pa bilo to i na kratko vrijeme,
⦁ ne ostavljajte vrijedne predmete u vozilu, kao što su torbice, novčanici, aktovke, prijenosna računala, mobitele, fotoaparate, navigaciju, te ih ne pospremajte u prtljažnik vozila – možda potencijalni počinitelj promatra vašu radnju;
⦁ zatvarajte i zaključavajte krovne prozore,
⦁ ne ostavljajte vozilo na zamračenom ili pustom mjestu dulje vrijeme bez nadzora, uvijek birajte sigurna parkirališta koja su dobro osvijetljena i frekventna,
⦁ ugradite alarmni uređaj ukoliko imate mogućnosti, isti će u većini slučajeva odvratiti počinitelja u namjeri,
⦁ u slučaju nestanka ili uočenog oštećenja brave ili razbijenog prozora ili drugog oštećenja na vozilu odmah obavijestite policiju na broj 192.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije