Vijesti / Crna kronika
Crna kronika
VARAŽDIN Podignuta optužnica protiv deveteročlane skupine preprodavača duhana

VARAŽDIN Podignuta optužnica protiv deveteročlane skupine preprodavača duhana

Uskok je pokrenuo istragu protiv deveteročlane skupine preprodavača duhana, tereteći ih da su neplaćanjem trošarina oštetili državni proračun za više od 1,1 milijuna kuna i sebi pribavili korist nešto višu od 150 tisuća kuna.

Pripadnike skupine Uskok sumnjiči za zločinačko udruženje i nedozvoljenu trgovinu u sastavu zločinačkog udruženja, pri čemu dvojicu tereti da su od kraja 2017. do 15. svibnja na varaždinskom području povezali ostale okrivljenike radi nabave i prodaje duhana.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Dvojica organizatora su prema sumnjama Uskoka također dogovarala i obavljala nabavu rezanog duhana iz više ilegalnih izvora, skladištenje, te daljnju distribuciju i prodaju.

Četvorica pripadnika skupine pritom su bili zadužena za nabavu, obradu i dostavu iz ilegalnih izvora na području Varaždina, a preostala trojica za prijevoz, skrivanje i prodaju i prijevoz kupcima.

Za 1938 kilograma rezanog duhana koji su kupili i prodali, okrivljenici su oštetili proračun Republike Hrvatske za najmanje 1.162.800 kuna, a sebi pribavili nepripadnu imovinsku korist od najmanje 155 tisuća kuna, objavio je Uskok na svojim internetskim stranicama.Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno
Vezani članci

Reci što misliš!