RAZBOJNIŠTVO U VRATIŠINCU Maloljetnik u odgojnu ustanovu, dvojac u zatvor

Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu priopćilo je 17. svibnja 2018. da je ispitalo maloljetnog hrvatskog državljanina (2003.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela razbojništva te da je maloljetniku izrečena privremena mjera upućivanja u odgojnu ustanovu do okončanja kaznenog postupka.

>>> MALOLJETNIK maskiran čarapom i prijetnjom nožem odnio 4.280 kuna

– Postoji osnovana sumnja da je 15-godišnjak 15. svibnja 2018. u prodavaonici u Vratišincu, zajedno s još dvije punoljetne osobe, maskiran čarapom navučenom preko glave prišao blagajnici te prema njoj podigao nož tražeći da mu preda novac, pa je ona uzela iz blagajne i dala mu 4.280,00 kuna – kažu u DORH-u.

Vezano uz isto kazneno djelo Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu donijelo je rješenje o provođenju istrage protiv dvojice hrvatskih državljana (1995. i 1996.) jer postoji osnovana sumnja da su dali maloljetniku nož i čarapu za maskiranje i zatražili od njega da uđe u prodavaonicu i otuđi novac, što je maloljetnik i učinio, dok su ga oni za to vrijeme čekali u blizini prodavaonice, a otuđeni novac su podijelili.

Sutkinja istrage Županijskog suda u Varaždinu prihvatila je prijedlog državnog odvjetnika i odredila obojici okrivljenika istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije