Međimurski obračun u Zagrebu: Ubijena uhodila Danijela i prijetila mu!?

– Dolazila je na stubište, lupala po njihovim vratima, tražila da joj susjed otvori. Toliko je ometala ljude, pogotovo stanare na drugom katu, da joj više nitko nije htio otvoriti ulazna vrata. Onda je vikala ispred zgrade – kaže nam jedan od stanara zgrade na zagrebačkoj Trešnjevci u II. Barilovićkoj ulici dok se spuštamo u podzemnu garažu gdje je u srijedu oko osam sati pronađeno mrtvo tijelo Vesne Hajdarević (53).


Kredom iscrtane linije

Da ju je zatukao drvenim batom za meso, osumnjičen je 36-godišnji bivši svećenik Danijel Horvat kojeg je proganjala, pogotovo otkako je zbog ljubavi prema sadašnjoj supruzi Katarini napustio redovničku zajednicu Družbe misionara Krvi Kristove. Horvat je nakon ispitivanja u policiji predan pritvorskom nadzorniku.

Iako policija ne želi iznositi nikakve detalje vezane uz događaj, doznajemo da je lanjskog siječnja Horvat prijavio Vesnu Hajdarević iz Međimurja za prijetnje i nametljivo ponašanje. Tada je pritvorena bila ona. Susjedi kažu da je postupak okončan tako da joj je izrečena mjera zabrane prilaska zgradi bliže od sto metara:

– Prijavljivao ju je on, a i mi, zbog ometanja. Policija bi došla po nju, odvela je u Nehajsku, a ona se brzo vraćala. Nakon što joj je izrečena zabrana približavanja, viđao sam je da hoda ulicama u blizini zgrade. Prošle godine u jednom razdoblju nije bilo tjedna da nije tu dolazila. Ove je godine nisam vidio – govori nam Horvatov susjed s Trešnjevke dok stojimo ispred garažnih vrata G-23 gdje se ubojstvo dogodilo i gdje su na betonskom podu u kredom iscrtanim linijama tijela još vidljivi tragovi krvi.

I dok nam stanar iz zgrade pokušava rekonstruirati što se tog jutra zbilo, otkriva nam da žrtva u garažu nije mogla ući sama. Naime, na ulazu se nalaze garažna vrata na daljinsko upravljanje, a iz zgrade se ne može ući unutra bez ključa. Zato pretpostavlja da ju je Horvat uveo na razinu minus dva. Oko osam sati jedan od stanara spustio se do garaže. Bilo mu je sumnjivo kada je vidio svjetlo iza zatvorenih vrata garaže supružnika Horvat iza kojih je čuo zvukove pa je pozvao predstavnika stanara. S njime su se spustila još dvojica.

– Sagnuo sam se do otvora na vratima i vidio noge. Dva su tijela ležala jedno na drugom, potrbuške. Bili su prekriveni jaknom. Vidio sam da oboje imaju traperice na sebi i nisam mogao razaznati tko je muško, a tko žensko. Lupao sam po vratima, vikao da otvore. Ništa. Onda smo pozvali policiju. Kad su oni viknuli da im otvore vrata, susjed Danijel Horvat ustao se s tijela ispod sebe i otvorio – kaže stanar.


Mijenjala adrese

Horvatova supruga Katarina nije bila u njihovu stanu. Susjedi kažu da su je vidjeli za trajanja očevida, a da se poslije ni ona ni njezin sin iz prvog braka nisu vratili. Pretpostavljaju da je s obitelji. Njezini otac i majka žive u blizini, no danas nisu bili kod kuće. Katarinina baka koja živi u istoj ulici samo je kazala da ne zna gdje joj je unuka.

Ubijena Vesna Hajdarović razvela se od supruga prije sedam godina. Iako je još prijavljena na adresi u Čakovcu, tamo ne živi godinama. S kćeri već dulje nije bila u kontaktu. Mijenjala je adrese stanovanja, navodno je boravila i u Italiji, a posljednjih godina živjela je u Zagrebu.

– Mi smo je posljednji vidjeli prije tri godine, kad je došla u dvorište i pitala za Danijela. Otjerao sam je. Znam da je povremeno odlazila u župni ured u Vratišincu, a i u druge župe. Čudno se ponašala. Kao da si je zacrtala da Danijela vrati na pravi put. Mislila je da mu mora pomoći – kaže Danijelov otac Stjepan Horvat iz Selnice, koji ne zna koji bi mogao biti njezin motiv. Njegova sina, dodaje, počela je opsjedati ubrzo nakon zaređenja.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije