PROVALILI U 29 AUTA i okoristili se za više od 70 tisuća kuna

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu je 26. siječnja podiglo pred Općinskim sudom u Varaždinu optužnicu protiv hrvatskog državljanina (1966.) i državljanina Bosne i Hercegovine (1971.) zbog počinjenja produljenog kaznenog djela teške krađe.

– Okrivljenike se tereti da su od prosinca 2015. do listopada 2016. godine na području šest županija i grada Zagreba provalili u 29 osobnih automobila parkiranih uglavnom na parkiralištima uz groblja, te iz njih uzimali novac, bankovne kartice i vrijedne predmete čime su se protupravno okoristili za više od 70.000,00 kuna.

Vijeće Općinskog suda u Varaždinu je usvojilo prijedlog državnog odvjetnika i produljilo istražni zatvor 51-godišnjaku zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela -kažu u DORH-u.

– Dovršenim kriminalističkim istraživanjem sumnja je spomenuti dvojac počinio dvije teške krađe na području Policijske uprave međimurske.

Naime, u petak 12. kolovoza oko 13 sati u Čakovcu, na parkiralištu kod gradskog groblja u Mihovljanskoj ulici, provalili su Citroen C5, čakovečkih registarskih oznaka. Iz automobila su ukrali žensku torbicu u kojoj se nalazio mobitel i novčanik s osobnim dokumentima i bankovnim karticama.

Ujedno, u utorak, 25. listopada u poslijepodnevnim satima na parkiralištu kod mjesnog groblja u Orehovici, provalili su u Škodu Octaviju, čakovečkih registarskih oznaka. Sa stražnjeg sjedišta ukrali su novčanik u kojem se nalazio novac, bankovne kartice i razni osobni dokumenti. Nakon toga uz pomoć ukradene bankovne kartice i priloženog PIN-a na bankomatu u Ludbregu podigli su više tisuća kuna.

Ovim teškim krađama osumnjičeni su za sebe pribavili protupravnu imovinsku korist od oko deset tisuća kuna. Nadalje, provedenim opsežnim kriminalističkim istraživanjem u kojem je sudjelovalo nekoliko policijskih uprava, sumnja se da je spomenuti dvojac tijekom 2015. i 2016. godine počinio ukupno 22 kaznena djela teških krađa provaljivanjem u osobne automobile u zonama groblja i jednu krađu iz osobnog automobila na području Varaždinske, Koprivničko-križevačke, Bjelovarsko-bilogorske, Sisačko-moslavačke, Zagrebačke i Međimurske županije.

Sumnja se da su rukom ili podesnim predmetom razbijali stakla na vratima automobila te provlačenjem ruke iz unutrašnjosti otuđivali torbe s pripadajućim sadržajem. Nakon što su uzeli novac, bankovne kartice i druge vrjednije predmete, torbe su odbacivali.

Zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela teških krađa i krađe protiv 45-godišnjeg osumnjičenika međimurska policija podnijela je kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu u redovnom postupku, dok je 50-godišnji osumnjičenik uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku – izvijestili su nakon krim istraživanja iz PU međimurske.

>>> Uhvaćen dvojac koji je provaljivao u automobile diljem Hrvatske

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije