TEŠKE KRAĐE Na meti lopova vikendica i opet benzinska u Turčišću

U proteklih nešto više od 24 sata na području PU međimurske evidentirane su dvije teške krađe.

Prva provala dogodila se u noći sa 17. na 18. lipnja u poljskom predjelu zvanom “Poleve”, nedaleko Strahoninca, gdje je nepoznati počinitelj provalio u vikendicu, vlasništvo 63-godišnjakinje, te ukrao motornu kosilicu, plinsku bocu, pumpu za vodu i razni alat.

– Pregledom šire okolice mjesta događaja pronađeni su ukradeni predmeti koji su bili pripremljeni za odnošenje te su vraćeni vlasnici. Dovršenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da su opisano kazneno djelo počinili maloljetnik i 18-godišnjak s područja grada Čakovca – kažu u policiji.

Prema maloljetnom te protiv 18-godišnjeg osumnjičenika dostavit će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku.

U drugoj provali nepoznati počinitelj u nedjelju, 18. lipnja nešto prije ponoći na benzinskoj postaji u Turčišću, kamenom je razbio stakleni zid trgovine u sklopu postaje te kroz nastali otvor ušao u njenu unutrašnjost, odakle je s prodajnih polica ukrao veću količinu slatkiša i cigareta.

– Materijalna šteta utvrdit će se naknadno po zaprimanju odštetnog zahtjeva oštećenog poduzeća sa sjedištem na području općine Domašinec – doznajemo u policiji.

Protiv počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije