NEDELIŠĆE ‘Medicinska djelatnica’ opljačkala staricu (84)

Proteklog vikenda na području Policijske uprave međimurske evidentirano je šest krađa i četiri teške krađe, od kojih policija izdvaja tešku krađu koja se dogodila u noći s 21. na 22. lipnja u Vukanovcu.

– Nepoznati počinitelj provalio je u gospodarski objekt izgrađen u sklopu obiteljske kuće, odakle je ukrao motorne pile i time 44-godišnjeg vlasnika oštetio za nekoliko tisuća kuna. Protiv počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku – kažu u policiji.

Izdvajaju i krađu koja se dogodila u petak, 23. lipnja u Nedelišću.

U prijepodnevnim satima u Uskoj ulici, nepoznata počiniteljica lažno se predstavila 84-godišnjakinji, kao medicinska djelatnica te pritom ponudila besplatnu masažu uz prodaju raznih lijekova, a sve s namjerom kako bi ušla u njenu kuću. Nakon toga, iskoristivši odlazak vlasnice u drugu prostoriju, ukrala je nekoliko tisuća kuna.

Ovaj oblik prijevara na kućnom pragu vrlo je čest. Stoga, upozoravamo naše građane da počinitelji ovih kaznenih djela iskorištavaju dob svojih žrtava te njihovu dobronamjernost i nepažnju. Savjetujemo osobama koje se brinu o starijima da ih upute u učestalost prijevara na kućnom pragu te ih upoznaju s preventivnim mjerama zaštite koje sami mogu poduzeti kako ne bi postali žrtve prevaranata.

Pritom, neka ih upozore da ne puštaju u svoje kuće ili stanove nepoznate osobe koje se lažno predstavljaju kao razne službene osobe i pritom nude besplatne masaže, provjeravaju ispravnost novčanica i nakita, odnosno nude razne druge besplatne usluge.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije