Vijesti / Crna kronika
Crna kronika
VIKEND U osam nesreća pet ozlijeđenih, četiri vozača su popila

VIKEND U osam nesreća pet ozlijeđenih, četiri vozača su popila

Proteklog vikenda na međimurskim prometnicama dogodilo se ukupno osam prometnih nesreća, od čega četiri prometne nesreće s ozlijeđenim osobama u kojima je vozač bicikla (r. 1951.) teško ozlijeđen, dvije vozačice bicikla (dijete i r. 1993.) lakše ozlijeđene, dok će ozlijede za vozača mopeda (r. 1995.) i njegovog putnika na mopedu (r. 1997.) naknadno biti okvalificirane. U preostale četiri nesreće nastala je materijalna šteta.

Greške koje su prethodile prometnim nesrećama: nepropisna i neprilagođena brzina - jedna prometna nesreća, nepropisno okretanje, skretanje i vožnja unatrag - tri prometne nesreće te ostale greške - četiri prometne nesreće.

Prisutnost alkohola u krvi kod sudionika spomenutih prometnih nesreća utvrđena je kod četvorice vozača, a najveća u količini od 1,90 g/kg izmjerena je kod vozača mopeda (r. 1995.) koji je upravljao vozilom prije stjecanja prava na samostalno upravljanje motornim vozilom.

Kako smo već javili nesreća se dogodila u subotu, 15. srpnja oko 3 sata i 50 minuta na kolniku lokalne ceste između Knezovca i Zasadbrega.

22-godišnji vozač upravljao je neregistiranim mopedom pod utjecajem alkohola od 1,9 promila i prije stjecanja prava na samostalno upravljanje motornim vozilom. Na mopedu je prevozio dvije godine mlađeg putnika.

U zavoju je sišao izvan kolnika u cestovni jarak gdje se prevrnuo nakon čega su obojica pala na travnatu površinu. U policiji kažu da mladi vozač nije imao kacigu.

Obojica su vozilom hitne medicinske pomoći prevezeni u Županijsku bolnicu Čakovec gdje su im pružili liječničku pomoć. Težina ozljeda zasad nije poznata.

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno
Vezani članci

Reci što misliš!