FOTO Olujno nevrijeme: Dvorište zgrade u Čakovcu kao u filmu strave

– Sjedile smo kao i obično na okupljalištu za stanare. Nenadanih nekoliko kapi kiše potjeralo nas je pod krov. Najednom huk, bljesak i u desetak sekundi s krova susjedne zgrade počeo se je lomiti dio limenog pokrova, no ovoga puta je izgledao kao od papira.

Pomisao nam je u tom trenutku pala na našu djecu, a s njima ih je bilo još desetak. Oni su bili na svom omiljenom mjestu nedaleko stradale zgrade. Srećom u svoj toj “gunguli” sve ih je prigrlila gospođa Andrea kojoj ovim putem zahvaljujemo – slikovito su nam prikazale jučerašnjih nekoliko minuta gospođe Aleksandra i Sonja koje stanuju u susjednoj, novijoj, stambenoj zgradi od one stradale na kućnom broju 32.

Danas ujutro dvorište zgrade ograđeno je policijskom trakom. U njemu zabrinuti stanari, pogleda uprtog u nestali krov. Dio njih obilazi svoja oštećena vozila, nitko nije spreman za razgovor. Od jedne gospođe, koja se nije u bijesu željela predstaviti, smo čuli kako je upravo saznala kako neće dobiti nadoknađenu štetu nastalu na automobilu.

Dio vozila su stanari obližnjih zgrada sklonili na parkiralište za osoblje obližnjih škola. Nitko nije bio voljan govoriti izuzev starije gospođe Ane Puhalović koja nam je rekla:

– Čula sam huk, njihanje drveća. Kada sam išla zatvoriti prozore stana već sam vidjela sve dolje, kako je to sve naglo palo. Mislim da je to bilo negdje između pola i četvrt devet navečer. Lupalo je ko ludo… – rekla je i tada se zapitala: ‘Pa to je krov? Od čega je on napravljen?’

Rekla je kako je prije par godina strgan krov na drugom dijelu zgrade, on je popravljen i ostao neoštećen. Zapitala se kuda odlaze njihovi novci od pričuve, prodanih stanova.

– Prodali smo nadstojnički stan za 45.000 eura i 100.000 kuna smo imali na računu zgrade. Dakle, bilo je dosta para. Sve pare su nestale, a krov se napravio nikakav. Netko je morao kontrolirati te radove, mi stanari nismo za to krivi, to nije naš posao nego onih koji love pare, svaki mjesec po 12% – rekla je razočarano.

Bojite se sljedećeg nevremena? – Mislim da će sada nešto napraviti ili ćemo biti bez krova – rekla je i dodala kako su brzo došli vatrogasci koji su im pomogli, a nastala je strka kada su stanari sklanjali svoje automobile koji nisu jako, ili uopće, bili oštećeni.

Rekla je kako su prije oprezni stanari, kada je bila najava nevremena, automobile sklanjali na sigurno, no ovoga se je puta sve dogodilo u trenu.

Ne znamo kako bi opisali ljude i atmosferu u dvorištu spomenute stradale zgrade, a fotografije će dovoljno reći. Dodat ćemo samo to, ovaj nalet nevremena zbrajat će štete koje nisu male, no ipak je najveća je sreća u nesreći što te večeri 10. kolovoza 2017. nije bilo ljudskih žrtava.

Policija je izvijestila da je oštećeno 14 automobila, a dio drvene konstrukcije krovišta oštetilo je crijepom pokrivena krovišta susjednih zgrada.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije