Vijesti / Crna kronika
Crna kronika
ŽALBA DORH-a Kazna zatvora za spolno zlostavljanje djece je preblaga

ŽALBA DORH-a Kazna zatvora za spolno zlostavljanje djece je preblaga

Općinsko državno odvjetništvo u Čakovcu podnijelo je 17. srpnja žalbu protiv prvostupanjske presude Općinskog suda u Čakovcu kojom je optuženi hrvatski državljanin (1960.) proglašen krivim zbog počinjenja tri kaznena djela spolne zlouporabe djeteta mlađeg od petnaest godina.

- Presudom je optuženik osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od dvije godine i šest mjeseci te mu je izrečena sigurnosna mjera zabrane obavljanja dužnosti i djelatnosti nastavnika u trajanju dvije godine duljem od trajanja izrečene jedinstvene kazne zatvora na koju je osuđen.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Žalbom se pobijaju odluke suda o kazni i sigurnosnoj mjeri koje su presudom izrečene optuženiku. Državno odvjetništvo smatra da je izrečena kazna zatvora preblaga, uzimajući u obzir okolnosti počinjenja kaznenih djela i način postupanja optuženika prema žrtvama, činjenicu da jedna od žrtava još uvijek trpi psihičke posljedice i izostanak bilo kakvih olakotnih okolnosti.

Preblagim je ocijenjeno i trajanje izrečene sigurnosne mjere koju je bilo opravdano odrediti u duljem trajanju, jer je moguće izreći i doživotnu zabranu obavljanja dužnosti ili djelatnosti u kojima počinitelj dolazi u redoviti kontakt sa djecom - propćili su iz DORH-a.

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno
Vezani članci

Reci što misliš!