VIDEO Pronađene svinje ukradene čakovečkoj Vajdi

Od PU međimurske primili smo informaciju da je pronađeno dvjestotinjak od 700 svinja koje su prošli tjedan ukradene čakovečkoj Vajdi.

Kako saznajemo, dio nestalih svinja pronađen je na području Osječko-baranjske i Vukovarsko-srijemske županije, na dvije privatne farme. Nađeno je ukupno 195 nestalih svinja koje je Vajda već vratila u svoj pogon.

Kako ističu, svinje su nađene po kvalitetnoj dojavi građana. PU međimurska nastavlja s istragom po ovom slučaju te mole sve građane koji imaju bilo kakve korisne informacije da im se jave.

(Izvor: HRT Čakovec – Varaždin)

Podsjetimo, mesna industrija Vajda iz Čakovca ostala je bez više od sedamsto živih svinja. Kooperantu, EKO Farmi Ves životinje su isporučili u svibnju, a nakon tri mjeseca plaćanja hrane i veterinara dočekao ih je – prazni svinjac.

Član Uprave Vajde Vilim Simonrekao je kako je u svibnju ta tvrtka potpisala Ugovor s Igorom Vukovićem i Šteficom Vincek. Ugovor je ovjeren kod javnog bilježnika i odojci su isporučeni. Tri je mjeseca Vajda isporučivala smjesu, plaćala veterinare svom kooperantu u Martinskoj Vesi.

I kad su početkom kolovoza 723 svinje trebale biti vraćene – šok. Ni s kim nisu mogli stupiti u kontakt. Kad su došli na farmu – svinjac je bio prazan. Mještani su primijetili da se kamionima odvoze životinje. No, ništa im nije bilo sumnjivo.

Vajda je podnijela kaznenu prijavu. Svinje su označene, Vajda ima njihovu dokumentaciju. No sumnja se da je riječ o tzv. svinjskoj mafiji. Do Igora Vukovića iz EKO Farme Ves nismo uspjeli doći, no navodno da on ima već debeli dosje – desetak kaznenih prijava i tjeralica, javlja HRT.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije