POTJERA Pijani vozač policiji bježao od Šenkovca do Pleškovca

Jučer, 4. rujna u 23 sata i 35 minuta u Šenkovcu, Ulici maršala Tita, ophodnja Postaje prometne policije Čakovec, u nadzoru prometa uočila je VW Passat, na kojem su bile istaknute nepripadajuće registarske oznake, čakovečkog područja.

– Policijski službenici pokušali su zaustaviti vozilo, ali se vozač oglušio na njihove zahtjeve te je nastavio vožnju kroz naselja Brezje, Mali Mihaljevec i Pleškovec. U Pleškovcu zaustavio je vozilo i pokušao pobjeći u čemu su ga uz primjenu sredstava prisile spriječili policijski službenici i priveli u policijsku postaju na kriminalističko istraživanje. Vozač je uhićen, dok je alkotestiranjem utvrđeno da je automobilom upravljao pod utjecajem alkohola od 1.77 promila – javlja PU međimurske.

Dovršenim istraživanjem sumnja se da je 39-godišnjak s područja općine Sveti Juraj na Bregu, počinio kazneno djelo krivotvorenja isprave, kao i nekoliko prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i Zakona o obveznim osiguranjima u prometu.

– Uz optužni prijedlog okrivljeni će se tijekom današnjeg dana (5. rujna) dovesti sucu Prekršajnog suda u Čakovcu. Ujedno, protiv 39-godišnjeg osumnjičenika dostavit će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku – kažu u policiji.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije