VIDEO Iza rešetaka mladić (19) koji je u Čakovcu udario policajca

Općinsko državno odvjetništvo u Čakovcu je, nakon ispitivanja uhićenog 19-godišnjaka, donijelo rješenje o provođenju istrage protiv njega zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo napada na službenu osobu.

>>> VIDEO Dramatična snimka privođenja mladića (19) u Čakovcu

– Postoji osnovana sumnja da se okrivljenik 17. rujna 2017. oko 1,45 sati u Čakovcu, prilikom postupanja policijskih službenika zbog narušavanja javnog reda i mira, nakon što su ga policijski službenici pozvali da stane, oglušio na poziv i počeo bježati; a kad ga je policijski službenik sustigao i uhvatio za rame, okrenuo se prema njemu, udario ga šakom u lice i nanio mu tjelesne ozljede – kažu u DORH-u.

Sutkinja istrage Županijskog suda u Varaždinu je usvojila prijedlog državnog odvjetnika i odredila istražni zatvor protiv okrivljenika zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela.

(Izvor: 24sata)

O ovo događaju izvijestila je i PU međimurska. Priopćenje prenosimo u cijelosti.

U nedjelju, 17. rujna oko 2 sata nakon ponoći, 19-godišnjak s područja općine Nedelišće, na naročito drzak način narušavao je javni red i mir u dva ugostiteljska objekta u centru Čakovca.

– Prema prethodnoj dojavi policijski službenici Policijske postaje Čakovec u Ulici Tome Masaryka zatekli su osumnjičenika, koji je pokušao pobjeći. Policijski službenici u Ulici Katarine Zrinski sustigli su osumnjičenika te kada mu je jedan od službenika prišao, udario ga je rukom u glavu.

Nakon toga policijski službenici uz primjenu sredstava prisile svladali su napadača i priveli ga u policijsku postaju na kriminalističko istraživanje – javljaju iz PU međimurske.

Prilikom sigurnosnog pregleda kod 19-godišnjaka pronađena je tzv “drobilica” za usitnjavanje marihuane i 0,1 gram spomenute droge, dok je alkotestiranje utvrđeno kako je pod utjecajem alkohola od 1,43 promila. U opisanom događaju policijski službenik i 19-godišnji osumnjičenik lakše su ozlijeđeni.

– Uz kaznenu prijavu zbog napada na službenu osobu osumnjičenik je predan pritvorskom nadzorniku PU međimurske. Ujedno, protiv 19-godišnjeg okrivljenika zbog narušavanja javnog reda i mira te posjedovanja droge podnijet će se optužni prijedlog Prekršajnom sudu u Čakovcu – kažu u policiji.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije