Vijesti / Crna kronika
Crna kronika
DORH istražuje direktora iz Lopatinca, terete ga za više kaznenih djela

DORH istražuje direktora iz Lopatinca, terete ga za više kaznenih djela

Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu pokrenulo je istragu protiv 34-godišnjaka zbog osnovane sumnje da je počinio kaznena djela zloporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju, utaje poreza ili carine, povrede obveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga i povrede prava iz socijalnog osiguranja.

- Postoji osnovana sumnja da okrivljenik tijekom 2013. godine u Lopatincu, kao direktor trgovačkog društva, nije položio na račun društva novac koji je uplaćen društvu u prometu gotovinom u iznosu većem od 1.600.000,00 kuna, već je iznos veći od 780.000,00 kuna utrošio gotovinskim plaćanjem za potrebe društva, dok je preostali iznos veći od 880.000,00 neosnovano uzeo i zadržao za sebe.

Osnovano sumnja i da okrivljenik nije prijavio ostvarene prihode društva za 2012. i 2013. godinu te time izbjegao platiti porez na dobit društva u visini većoj od 270.000,00 kuna, da nije obračunao niti uplatio obvezne doprinose za jedanaestero zaposlenika društva u iznosu većem od 32.000,00 kuna i time im uskratio prava iz mirovinskog i zdravstvenog osiguranja, te da nije vodio poslovne knjige koje je po zakonu obvezan voditi, kao i da ih je vodio tako da je otežana preglednost poslovanja i imovinskog stanja - priopćili su iz DORH-a.

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno
Vezani članci

Reci što misliš!