Vijesti / Crna kronika
Crna kronika
BUDITE OPREZNI Lopovi se lažno predstavili, ušli u kuću i ukrali 13 tisuća kuna

BUDITE OPREZNI Lopovi se lažno predstavili, ušli u kuću i ukrali 13 tisuća kuna

Policijska uprava varaždinska skreće pozornost građanima da prilikom puštanja nepoznatih osoba u stan ili kuću zbog provjera instalacija, priključaka i slično, obavezno budu prisutni uz osobe cijelo vrijeme.

Također, ukoliko se osoba predstavi kao službena tražite od nje na uvid službenu iskaznicu koju su sve osobe koje službeno postupaju dužne imati.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Ukoliko sumnjate telefonski provjerite u instituciji ili poduzeću iz koje dolaze. Zapišite broj iskaznice, radnog naloga te broj registracije vozila s kojim su osobe stigle.

Posumnjate li u nekoga, a posebice ako je riječ o počinjenju kaznenog djela, obavijestite policiju na broj 192.

Jedan od takvih slučajeva zabilježen je 6. prosinca.

U dvorište obiteljske kuće vlasništvo 81-godišnjaka u mjestu Kračevec u Općini Visoko oko 11 sati, došle su dvije nepoznate muške osobe koje su se predstavile kao djelatnici jednog poduzeća za telekomunikacije izjavljujući kako moraju provjeriti priključak telefona.

Tijekom razgovora, jedan muškarac je u jednoj prostoriji uzimao podatke od vlasnika, dok je drugi muškarac za to vrijeme iskoristio nepažnju i iz sobe ukrao novčani iznos od 13 tisuća kuna, nakon čega su se udaljili.

Policijski službenici poduzimaju mjere i radnje u cilju pronalaska počinitelja ovog kaznenog djela.

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Reci što misliš!