UHIĆEN I ZATVOREN Mladić s pištoljem ili puškom pljačkao benzinsku crpku

Sutkinja istrage Županijskog suda u Varaždinu je provela prvo ispitivanje uhićenog 19-godišnjaka zbog osnovane sumnje na počinjenje četiri kaznena djela razbojništva, kaznenog djela pokušaja razbojništva i kaznenog djela nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari, te je prihvaćanjem prijedloga ovog državnog odvjetništva osumnjičeniku određen istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela.

– Postoji osnovana sumnja da je osumnjičenik 5. studenog 2016. (kao maloljetnik) i u tri navrata od 14. rujna do 26. studenog 2017. (punoljetna osoba) maskiran ulazio u prodajni prostor benzinske crpke u Varaždinu i, s uperenim plinskim pištoljem ili zračnom puškom prerađenom u vatreno oružje (zabranjeno držanje), dao prodavačima vrećicu zatraživši da ju napune novcem iz blagajni, što su oni u strahu od prijetnje oružjem i učinili.

Osnovano se sumnja i da je sam uzimao novac iz blagajni i da se nepripadno okoristio za više od 8.800,00 kuna te da je 17. prosinca 2017. oko 23.00 sata s plinskim pištoljem i maskom ponovno krenuo prema ulazu u isti prodajni prostor s ciljem da uzme novac, ali su ga zaustavili i uhitili policijski službenici Policijske uprave varaždinske – priopćili su iz DORH-a.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije