Vijesti / Crna kronika
Crna kronika
NEDELIŠĆE Policija mu našla i oduzela pušku i razno streljivo

NEDELIŠĆE Policija mu našla i oduzela pušku i razno streljivo

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem nad 57-godišnjakom sa šireg područja Općine Nedelišće, sumnja se da je počinio kazneno djelo nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari.

- Naime, u srijedu 10. siječnja tijekom jutarnjih sati policijski službenici Policijske postaje Čakovec su temeljem naloga Županijskog suda u Varaždinu izvršili pretragu obiteljske kuće na području Općine Nedelišće kojom prilikom su pronašli i oduzeli automatsku pušku s pripadajućim spremnikom, spremnik za pištolj te više stotina komada raznog streljiva - kažu u međimurskoj policiji.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Oružje, spremnici i streljivo do uništenja privremeno su oduzeti i pohranjeni u Policijskoj upravi međimurskoj.  Protiv 57-godišnjaka podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku.

Dobro je podsjetiti!

Nacionalna preventivna kampanja „Manje oružja, manje tragedija“, koju provodi Ministarstvo unutarnjih poslova s partnerima, sukladno odredbama Zakona o oružju, omogućuje građanima Republike Hrvatske dragovoljnu i vremenski neograničenu predaju eksplozivnih sredstava, oružja i streljiva.

Dragovoljna predaja odnosi se na sve vrste oružja, a osobito na oružje kategorije A (zabranjeno oružje):

- automatsko vatreno oružje, vatreno oružje skriveno u drugim predmetima, vojni projektil s eksplozivnim punjenjem, eksplozivno oružje i njegovi dijelovi, streljiva s probojnim, eksplozivnim ili zapaljivim zrnima, vojno oružje i drugo.

- Putem besplatne telefonske linije 0800 8892 građani se mogu informirati o dragovoljnoj predaji oružja, a pozivom na broj policije 192 mogu dojaviti informacije o ostavljenom ili pronađenom oružju.

Protiv građana koji prijave i predaju dragovoljno oružje nadležnom tijelu neće se pokretati prekršajni niti kazneni postupak. Građani koji dragovoljno žele predati oružje mogu nazvati broj policije (192).

Nakon poziva na njihove kućne adrese uputit će se policijski službenici u civilu s vozilom bez policijskih oznaka, koji će takvo oružje preuzeti i tako osigurati anonimnost građana te sigurnu predaju oružja - poručuju iz PU međimurske.

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno
Vezani članci

Reci što misliš!