Vijesti / Crna kronika
Crna kronika
PRIBISLAVEC Učenik nožem ubo dječaka, evo što o svemu kažu u školi

PRIBISLAVEC Učenik nožem ubo dječaka, evo što o svemu kažu u školi

U redakciju našeg portala stigla je vijest o nemilom događaju koji se dogodio na autobusnoj stanici u centru Pribislavca. Kako neslužbeno doznajemo, došlo je do svađe između dvoje učenika 5. razreda u kojoj je učenik rasklopivim nožem napao svog vršnjaka.

Za izjavu smo upitali ravnatelja Osnovne škole Pribislavec Brunu Matoteka koji nam je pobliže ispričao svoja saznanja o događaju.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Jučer, 19. siječnja 2018. godine učenici 5. razreda u popodnevnoj smjeni imali su normalno održavanje nastave od 4 školska sata. Ništa nije slutilo na to da će se kasnije dogoditi ovakav događaj. Po završetku nastave, učenici često znaju ostati duže na izvan nastavnoj aktivnosti i igrati nogomet u pratnji učitelja TZK u Društvenom domu Pribislavec. Tako su željeli i jučer, pa su odlučili pitati učitelja TZK ukoliko mogu ostati nakon nastave i igrati nogomet.

Učitelj je rekao kako mora odraditi 5. sat i neka odu kućama jer ga nemaju gdje pričekati, a vani je već počeo padati mrak. Učenici su inzistirali i nagovarali učitelja na igranje nogometa i rekli kako će ga oni pričekati da završi s nastavom u centru Pribislavca.

Tako su učenici otišli u obližnji dućan kako bi kupili nešto za pojesti i sjeli na autobusnu stanicu. U određenom trenutku stigao je dječak, također učenik 5. razreda koji tog dana nije bio na nastavi i započeo svađu sa svojim vršnjakom - ispričao nam je Matotek.

Prema svjedočenjima djece koja su bila na stanici, dječak je prišao svom vršnjaku, rasklopivim nožem ga ubo u područje iznad srca i dao se u bijeg. Unesrećeni dječak je odmah potrčao u dućan u kojem je radila njegova sestrična te su iz dućana zvali hitnu i policiju. Na svu sreću, dječak je uz zimsku jaknu imao više slojeva odjeće pa nož nije uspio prodrijeti i nanijeti dublju ranu.

Ravnatelj kaže kako ništa nije upućivalo na ovakav događaj te da sudionici u ovoj situaciji nisu bili niti u svađi niti u bilo kakvim problemima.

- Učenik koji je napao nikada nije pokazivao znakove da bi ovakvo nešto mogao učiniti, a velika je vjerojatnost da zbog učinjenog neće moći nastaviti školovanje u toj školi. Škola je u kontaktu s policijom i roditeljima te vodi razgovore s učenicima koji su bili u blizini napada, a na slučaju također rade i školski psiholog, defektologinja i pedagoginja - kaže Matotek.

Nemili događaj su nam potvrdili i u policiji gdje kažu kako se provode istraživanja. Detalje nisu otkrivali jer se radi o maloljetnicima.

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno
Vezani članci

Reci što misliš!