ŠTO JE ISTINA? Zubi su na mjestu i nema masnice. Majka: To je laž, zub se klima

Otkako je majka 17-godišnjaka iz Svibovca Podravskog javno optužila policiju da su njezina sina pretukli u postaji u Varaždinu, u javnost izlaze informacije koje na cijeli slučaj bacaju novo svjetlo.

>>> NOVE (DEZ)INFORMACIJE Tučnjave, koja je prethodila privođenju, nije ni bilo?

Tučnjave koju mladić spominje navodno nije bilo, no na lokalnom portalu objavljen je video “Tučnjava na Korzu”, u kojem se vidi dvadesetak mladih. Je li i 17-godišnjak tu bio, ne zna se.

Njegova majka tvrdi da ga je napala skupina mladića i da je nazvao policiju koja ga je odvela na ispitivanje, dok su se ostali razbježali. Po drugoj verziji mladić se naljutio jer ga nisu pustili u kafić jer je maloljetan pa je počeo galamiti.

Nastavio je to raditi i u policiji, pijan vrijeđajući i prijeteći policajcima da će ih zaklati. Pitanje je i kakve je ozljede doista zadobio jer prema informacijama iz policije utvrđeno je da nije imao ni masnice ni ozljedu usne šupljine:

– To nije istina! Zub mu se klima i boli ga trbuh – tvrdi njegov očuh. Majka će, dodaje, tražiti dodatno medicinsko vještačenje u Zagrebu. Varaždinska policija nastavlja s istragom, tražila je razgovor s majkom koja je jučer posjetila sina u bolnici.

Najavili su da će utvrditi okolnosti kaznenih djela prijetnje, prisile prema službenoj osobi i drugih kaznenih djela za koja postoji sumnja da ih je mladić počinio. Postupak bi trebao biti okončan danas, po svemu sudeći podnošenjem kaznene prijave protiv maloljetnika. Nije isključeno da će prijavljen biti i županijski vijećnik Živog zida Marijan Dominko koji je snimao policijsku pretragu kuće maloljetnika i uživo je prenosio na društvenoj mreži.

A prijavu bi mogla “zaraditi” i majka mladića, i to zbog povrede tajnosti postupka. Informaciju Večernjaka da je 17-godišnjaka obitelj lani prijavila zbog obiteljskog nasilja počinjenog u pijanom stanju potvrdio nam je njegov očuh:

– Došel je pijan doma i počel razbijati i prijetiti. Prijavili smo ga i bil je na Prekršajnom sudu. Dobil je tjedan dana disciplinskog postupka u školi, ostajal je pet dana od 14 do 17 sati nakon nastave. Imal je problema s alkoholom, al na sudu su rekli da ne treba liječenje. I sve do ove subote nije pil. Sad je popil, kak je rekel, samo tri bambusa – kaže očuh.

Sindikat policije smatra da su optužbe na račun policije lažne i obećava da će pružiti pomoć policajcu koji se našao na meti optužbi.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije