Vijesti / Crna kronika
Crna kronika
PALI proizvođači marihuane u Čakovcu i Strahonincu

PALI proizvođači marihuane u Čakovcu i Strahonincu

Nakon višemjesečnog opsežnog kriminilističkog istraživanja djelatnici PU međimurske otkrili su neovlaštenu proizvodnju i promet drogama – marihuanom na području Grada Čakovca i Općine Strahonince.

Kako je izvješteno na današnjoj izvanrednoj konferenciji za medije policijski službenici Službe kriminalističke policije PU međimurske dovršili su kriminalističko istraživanje nad četvoricom muškaraca s područja Međimurske županije.

Voditelj Odsjeka za obradu kriminaliteta Službe kriminalističke policije Zlatko Baranašić izjavio je kako se sumnjalo da 34, 36, 38 i 41-godišnjak s područja Međimurja neovlašteno proizvode i prometuju drogom.

Izvršenim pretragama obiteljskih kuća i drugih prostorija koje je koristila četvorka pronađen je laboratorij za unutarnji uzgoj marihuane, 2183,9 grama marihuane, 29 stabiljka indijske konoplje u rastu, vaga za precizno vaganje i aparat za vakumiranje. Baranašić je istaknuo kako je u gospodarskom objektu u dvorištu obiteljske kuće 38-godišnjaka bio smješten tehnološki opremljen laboratorij.

- Nadzor nad proizvodnjom i uvjetima za mikroklimu laboratorija vršen je korištenjem visoke tehnologije na razini s kojom se do sada nismo baš susretali - rekao je Baranašić. Osim postojećeg laboratorija policajci su ispod garaže kod 38-godšnjaka pronašli još jedan koji je bio u fazi izgradnje.

- Tamo je postavljena instalacija za ugradnju klima uređaja, otvori za filtraciju zraka, razvučena je mreža električnih vodova s razvodnom kutijom, postavljena su specijalna vrata na hidraulično upravljanje te je započeto s radom na unutarnjoj izolaciji prostora - izjavio je voditelj Odsjeka za obradu kriminaliteta Službe kriminalističke policije.

Konferenciji za medije prisustvovao je i načelnik PU međimurske Ivan Sokač koji je rekao kako je kriminalističko istraživanje odrađeno u suradnji s općinskim i županijskim državnim odvjetništvom. Kazao je kako se trojica osumnjičenika dovedeni na ispitivanje kod općinskog državnog odvjetnika koji je 34-godišnjaka pustio na slobodu.

36 i 38-godišnjak su sprovedeni sucu istrage Županijskog suda u Varaždinu. Županijski sudac za obojicu je odredio Istražni zatvor u trajanju od najdulje mjesec dana. 41-godišnjak nije dostupan policiji i za njim je raspisana tjeralica. Sva pronađena droga bit će uništena nakon završetka istraživanja.

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno
Vezani članci

Reci što misliš!