Vijesti / Crna kronika
Crna kronika
U ZATVOR U Međimurju proizvodili i prodavali marihuanu

U ZATVOR U Međimurju proizvodili i prodavali marihuanu

Općinsko državno odvjetništvo u Čakovcu je 8. ožujka donijelo rješenje o provođenju istrage protiv hrvatskih državljana (1980., 1984., 1982. i 1977.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenih djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama iz čl. 190. st. 2. i st. 6. Kaznenog zakona.

>>> VIDEO I FOTO Oduzeto više od dva kg marihuane, privedena trojica dilera

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Postoji osnovana sumnja da je 38-godišnjak u Čakovcu i Strahonincu posjedovao više od dva kilograma droge marihuane namijenjene daljnjoj prodaji te da je u gospodarskom objektu u Čakovcu posijao sjemenke indijske konoplje tipa droge marihuane i uporabom ventilatora, klima uređaja, kompresora, regulatora zraka, mjerača i monitora za praćenje kiselosti, ultrasoničnog ovlaživača, metalnih filtera i druge opreme stvorio uvjete za uzgoj droge marihuane koju je prihranjivao raznim vrstama gnojiva.

Na opisani način je do 6. ožujka 2018. uzgojio 29 stabljika indijske konoplje visine do 54 cm. Osnovano se sumnja da je 34-godišnjak od prosinca 2017. do ožujka 2018. godine u Čakovcu i Pušćinama, radi daljnje prodaje kupovao i posjedovao drogu marihuanu te ju u više navrata prodavao krajnjim konzumentima.

Također se osnovano sumnja da je 36-godišnjak tijekom prosinca 2017. i siječnja 2018. godine na području Čakovca i Zagreba, u cilju daljnje prodaje kupovao drogu marihuanu i kokain te ju u više navrata prodavao krajnjim konzumentima.

Postoji osnovana sumnja i da je 41-godišnjak 6. siječnja 2018. u Čakovcu posredovao kod nabavljanja droge marihuane i kokain koju je 38-godišnjak kupio u Zagrebu te mu posudio svoj osobni automobil radi odlaska po drogu - priopćili su iz DORH-a.

Sutkinja istrage Županijskog suda u Varaždinu prihvatila je prijedlog državnog odvjetnika i odredila istražni zatvor 38-godišnjaku i 36-godišnjaku zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke u istrazi i zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela.

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno
Vezani članci

Reci što misliš!