TROJE OZLIJEĐENIH Vozač i putnica imaju teške ozljede

U utorak, 13. ožujka Policijska uprava međimurska zaprimila je prijavu ozljeda Županijske bolnice Čakovec za sudionike prometne nesreće koja se dogodila u četvrtak, 8. ožujka oko 9.15 na državnoj cesti između Šenkovca i Brezja, iz koje je razvidno da je 21-godišnji vozač lakše, a 70-godišnji vozač i 64-godišnja putnica iz njegovog osobnog automobila teško ozlijeđeni te su zadržani na liječenju.

>>> FOTO Donosimo detalje teške nesreće na cesti Šenkovec – Brezje

Podsjetimo, 21-godišnji vozač sa šireg područja Općine Sveti Juraj na Bregu, brzinu kretanja vozila nije prilagodio osobinama i stanju ceste (raskrižje, voda na kolniku) te gustoći prometa tako da može pravovremeno zaustaviti vozilo ispred svake zapreke koju u konkretnim uvjetima može predvidjeti.

Zbog toga je u izbjegavanju udara u vozilo koje je bilo zaustavljeno na kolniku radi skretanja te prilikom kočenja izgubio nadzor nad upravljanjem vozilom uslijed čega je došlo do zanošenja vozila i prelaska na prometnu traku namijenjenu za promet vozila iz suprotnog smjera i udara u osobni automobil čakovečkih registarskih oznaka, s kojim je iz suprotnog smjera upravljao 70-godišnjak sa šireg područja Općine Štrigova. Nakon udara osobni automobil 21-godišnjaka je odbačen izvan kolnika – kažu u policiji.

Na mjesto događaja izašla ekipa Javne vatrogasne postrojbe grada Čakovca radi izvlačenja unesrećenih iz vozila.

Protiv 21-godišnjaka zbog počinjenja kaznenog djela “izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu” podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije