DRAŠKOVEC Pijani vozač (34) s 1,97 promila udario pješakinju

– U četvrtak, 29. ožujka oko 20.50 sati u Draškovcu, u Draškovićevoj ulici dogodila se prometna nesreća u kojoj 36-godišnji vozač osobnog automobila čakovečkih registarskih oznaka, upravljajući pod utjecajem alkohola u količini od 1,97 grama po kilogramu, brzinu kretanja vozila nije prilagodio stanju kolnika, vidljivosti, atmosferskim prilikama i prometnoj situaciji tako da može pravovremeno zaustaviti vozilo ispred svake zapreke koju u konkretnim uvjetima može predvidjeti – javlja međimurska policija.

Zbog toga je u kočenju vozilom udario u 77-godišnju pješakinju koja je neoprezno prelazila kolnik s lijeve na desnu stranu i bez da je bila označena nekim izvorom svjetlosti ili reflektirajućom materijom.

Vozilom hitne pomoći ozlijeđena pješakinja prevezena je u Županijsku bolnicu Čakovec gdje joj je pružena liječnička pomoć, dok će težina ozljeda i kvalifikacija prometne nesreće biti naknadno utvrđeni.

– Temeljem prekršajnog zakona 36-godišnjem vozaču određena je mjera smještaja u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva – kažu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije