Vijesti / Automobilizam
Automobilizam
Google od sada otkriva gdje su kamere za nadzor brzine
Ivica Galović/PIXSELL

Prometni prekršaji

Google od sada otkriva gdje su kamere za nadzor brzine

Iz Googlea su rekli da se radi o većoj nadogradnji njihovog servisa. Dosad smo tijekom vožnje mogli vidjeti podatke o gužvama ili prometnim nesrećama, a sada stižu podaci o ograničenju brzine i radarima

Googleove karte na Android i iOS uređajima počele su proteklih dana prikazivati nove informacije koje bi trebale podići sigurnost vožnje, a radi se o lokacijama kamera za nadzor brzine te o ograničenjima brzine tijekom vožnje. 

Kako piše Bug, a prenosi 24sata.hr, iz Googlea su rekli da se radi o većoj nadogradnji njihovog servisa. Inače i dosad smo tijekom vožnje mogli vidjeti podatke o gužvama ili prometnim nesrećama koje Google povlači iz Wazea, a koji su nam omogućili da izbjegnemo određene ceste. Oni koji su na Androidu tako bi trebali imati i mogućnost da dodaju lokacije kamera iako je i njihov trenutni broj velik.  Da bi vidjeli ove podatke na ekranu, trebate imati uključenu navigaciju, a u kutu ekrana vidjet ćete ograničenja te notifikacije o kamerama.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Nedavno je na nekoliko lokacija postavljena i nova policijska kamera Cordon-M4 koju je proizvela ruska tvrtka Simicon. U nju je ugradila brojne tehnologije razvijene za potrebe ruske vojske i trenutno je jedna od najnaprednijih kamera za nadzor prometa u svijetu. Kamera može kontrolirati sve automobile u četiri trake bez obzira u kojem se oni smjeru kreću.

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno
Vezani članci

Reci što misliš!